13.01.2024.

JANUARSKA MAGIJA ZA VAŠE DOBRO

Kategorija: MAGAZIN

Za mjesec januar se tradicionalno među bosanskim narodom kaže da je najduži kalendarski mjesec, što je donekle i tačno, jer dani su kratki a noći duge, pa to onda daje varljiv osjećaj dužeg trajanja. Samim time, u ovom periodu naglašene tame, negativne spiritualne sile su aktivnije nego inače pa je pravo vrijeme da se borite protiv njihovog uticaja. Za to vam nisu potrebni nikakvi komplikovani i tajanstveni rituali već oni jasni i praktični, koji će vam pomoći da lakše prebrodite zimu te privučete sreću i dobro u svoj svakodnevni život.

 

OBRED SA SOLJU PROTIV ZAVISTI PREMA VAŠEM NOVCU

Postavite svoju fotografiju u punoj veličini, to jest da se na njoj vidite od glave do pete, na ravnu, crvenu i čistu površinu (koja može biti tkanina ili karton). Okružite fotografiju krugom morske soli i ostavite tako sedam dana. Svaki dan dodajete novu šaku morske soli. Dok to činite trebali biste se fokusirati na uklanjanje loših energija oko sebe. Kada završite, bacite sol a fotografiju postavite na stol na kojem je preko dana osvjetljena.

RITUAL ZA ČIŠĆENJA DOMA OD LOŠIH ENERGIJA

Potrebno vam je:

-7 kašika krupne morske soli

-1 metalni tanjur

-7 komadića ugljena

-1 kašika cimeta u prahu

-7 kašika mjesečeve vode (koju ste napravili za vrijeme punog Mjeseca)

-1 bijela svijeća

Zapalite svijeću u svojoj kući na povišenom mjestu. U malom metalnom tanjuru morate zapaliti sedam komadića ugljena i na njih posuti sol i cimet. Hodajte po kući dok se dim širi uokolo i ponavljajte naglas: “Svi loši uticaji odlaze iz ove kuće. U ime arkanđela Gabrijela, Rafaela, Mihaela i Uriela.” Kada završite, prelijte sedam čajnih kašika svete vode, ili vode sa tri izvora, preko posude za kađenje. Ovo čišćenje morate raditi najmanje dva dana zaredom, počevši od utorka.

 

SLATKA MAGIJA

Šećer je, poput soli, još jedan važan sastojak. Njegova je spiritualna funkcija zaštitna i naširoko korištena za energetsko čišćenje, prosperitet i ljubav. Osim za stimulisanje bogatstva, koristi se za privlačenje duha ili energija. Možete ga dodati svom napitku za prizivanje ili ga jednostavno zapaliti kako biste pozvali entitet s kojim želite komunicirati.

 

ENERGETSKO PROČIŠĆAVANJE KUĆE ŠEĆEROM

Za ritual vam je potrebno:
– 3 šake smeđeg šećera
– 1 metalni tanjur
– 3 ugljena
– 1 kašika morske soli
– 4 lista sedef trave

Stavite ugljen u tanjur i zapalite ga. Zatim na žeravicu dodajete ostale sastojke. Kada se šećer počne pržiti, prošećite kroz sve prostorije u kući šireći dim i pritom stalno ponavljajući ovu rečenicu: “Neka se sva negativnost koja postoji u ovoj sobi vrati u svemir i rastopi, kao što toplina otapa šećer.”