8.05.2024.

PRIVUCITE NOVAC U SVOJ ŽIVOT

Kategorija: MAGIJA

Ugledati Mlađak na nebu vrlo je sretan znak. Na primjer, želite li da vašim džepovima nikada ne nedostaje novca? Okrenite ih (izvucite napolje) i pokažite mladom Mjesecu. U nastavku teksta pročitajte o pravilima i vjerovanjima koja će vam svakako pomoći da ovladate energijom novca i praktično je iskoristite u svom životu. Dovoljno je samo jedno – budite otvorenog uma, vjerujete u magične zakone prirode i svemira.

ZNACI I RITUALI KOJE DONOSE NOVAC

Ako po prvi puta ugledate pojavu mladog Mjeseca i istog dana dobijete od nekog para, imat ćete sreće u novcu sve do punog Mjeseca. Također, ako neko ima uza se novca prvog dana Mlađaka, imat će para cijelog tog lunarnog mjeseca. Jedno drugo vjerovanje kaže da će se lično bogatstvo povećati ukoliko se Mlađak ugleda trećeg dana mladog Mjeseca.

Skoro u cijelom svijetu egzistira vjerovanje da kada vas zasvrbi desni dlan dobit ćete ubrzo nekog novca. Ovisno od zemlje ili tradicije nekada je to lijevi a nekada desni dlan ili, jednostavno, onako kako vi to sami upratite. Dlanove koji svrbe treba brzo gurnuti u džepove i počešati ih kako bi se na taj način prizvao novac.

Ako želiš biti bogat (imati finansijsku stabilnost) svaku novčanicu koju dobiješ prekrsti ili malo pljucni.

Istina je: držati ili čuvati novac u čarapi privlači bogatstvo i čini da se vaše pare udvostruče.

Ako slučajno negdje pronađete novčić dogodit će vam se nešto ugodno ili ćete imati iznenađenje.

“Sretni novac” je svaki novčić dobiven od osobe “sretne ruke” kao i slučajno pronađeni novac. Takve novčiće treba uvijek pažljivo čuvati. No, nikako nemojte uzimati novčiće koje ugledate na raskršću jer oni su dušmanska čarka ili bolest.

Vjeruje se da zakucavanje novca na kućni prag doprinosi stalnom prisustvu novca u kući odnosno da bude prosperitetna.

Kome nokti brzo rastu, povećava mu se bogatstvo.

Prospete li slučajno šećer po stolu, pokupite ga malo i stavite sebi u grudi, i budite sigurni da ćete uskoro biti obradovani novčanim dobitkom.

Stavite bijeli luk na ulazna vrata. Sa tog mjesta on će privući novac i berićet u familiju. Ukoliko ga stavite na vrata firme ili trgovine doći će do puno posla i prodaje. Nosite li glavicu bijelog luka u džepu u kojem se nalazi i novčanik, niko vas neće moći opljačkati ili ureći.

Da bi uvijek bili sretni u parama sjecite nokte samo četvrtkom.

Kad vas noću zasvrbi dlan morate ga staviti u džep da novac koji imate ne nestane i da ga dođe više.

 

KAĐENJE DA SE PRIVUČE NOVAC U KUĆU

Koristi se mljevena kafa, šećer i mrvice hljeba. Ovo kađenje se mora napraviti svakog prvog utorka u mjesecu, počevši od ulaznih vrata i završavajući na stražnjoj strani kuće, govoreći:

Ja svoju kući kadim sa hranom u ime Boga,

kako bi blagostanje moglo doći kroz moja vrata unutra, amin.

Umjesto ovoga možete po žeravici posuti mljevene kafe i šećera i time ponedjeljkom, srijedom i petkom okaditi svaku prostoriji u kući. Nakon kađenja poprskajte sobe u znak krsta pa onda to isto učinite i sa zapaljenom svijećom.

ŠTA NE SMIJETE RADITI

Ponedjeljkom iz kuće ne smije se davati novac, niti plaćati računi, inače će cijela sedmica biti nesretna. Ukoliko dobijete novac u ponedjeljak to je sretan znak za vas.

Bacanje novca kroz prozor čini familiju siromašnom.

Nikada ne stavljaj novac na krevet jer se onda on brzo troši ili gubi.

Novac se ne smije stavljati na kuhinjski stol. Naime, veoma je zlokobno jesti sa novcem (novčanikom) pošto se kazuje kada Đavo jede uvijek pored sebe ima novca na stolu.

Preći nogama preko novca ili ga preskakati loš je znak i priziva besparicu.

Novac se ne smije psovati jer će vam se odnedati u njemu.

Ko ima mnogo novca a ne troši ga ili ne ulaže, za tu se osobu veli da je slana odnosno začarana.

Nemojte noću naplaćivati dug jer ćete biti u gubitku.

Koga zasvrbi palac bilo koje ruke imat će novčane probleme.

Ne valja pozajmljivati novac nekome utorkom i petkom, od toga vam slabi sreća i berićet.

Brzo se riješite novčanica koje su na nekom dijelu oštećene, poderane, išarane ili prljave. Nemojte ih čak ni stavljati u novčanik to jest miješati sa drugim novcem. Potrošite ih što prije ili zamjenite za one čiste i ispravne. Takve su novčanice nesretne i privlače baksuzluk.

 

ŽIVOTINJSKI OMENI

Kad neko u proljeće prvi put začuje kukavicu a uza se ima pun novčanik, vjeruje se, da će imati sreće u novcu tokom čitave godine. Međutim, ako je ovom prilikom imao prazne džepove ili bio bez novčanika pratit će ga poteškoće i oskudica do narednog proljeća.

Uleti li žuti ili crveni leptir u kuću sluti na smrt u familiji  dok uleti li sivi najavljuje dobitak novca.

Pomokri li vam se slučajno pas na ulazna vrata uskoro dolazi neočekivani novac.

Ako se pauci pojave po kući, to je znak da će pare dolaziti u većoj količini, posebno ako su pauci mali i sitni. S druge strane, ukoliko po kući ima mnogo žohara to je znak da u njoj ima skrivenog novca.

Kome velika muha sleti na neki dio tijela, dobit će uskoro novca.

Ko želi privući energiju dotoka novca mora u kući imati kornjaču kao ljubimca.