22.02.2022.

ZAPISI I HAMAJLIJE

Kategorija: ZAPISI I HAMAJLIJE

 

Talismanska nauka je doista fascinantan dio okultnog učenja koje spaja astrologiju, drevna znanja i svijet duhova u jednu cjelinu. Upravo zbog toga potrebna je studiozna edukacija da bi se ovladalo tom zapanjujućom vještinom.

Iako sam već pisao o talismanima (zapisi) mislim da nisam dotakao nije jednu trećinu onoga što bi se o njima moglo kazati i napisati. Zato je ovaj tekst nastavak na onaj zadnji.

Prije svakog pisanja zapisa (osim onih za zle namjere gdje se umjesto čiste vode koristi kravlje mlijeko i sperma), ispisivač mora uzeti abdest. Potom se namiriše nekim ugodnim mirisom i zapali isti takav tamjan, koji priziva dobre džinne i nudi im se kao “hrana” odnosno dobrodošlica.

Okrene se u pravcu Kible i izgovori tri puta Ajetul al Kursi, Falak i Nass a onda puhne oko sebe u krug i na papir.

Potom se na četiri strane svijeta izgovori po jedno božje ime: Ya Hafiz, Ya Hafidt, Ya Vaki, Ya Matin. I ponovo se puhne oko sebe i na papir po kojem će se pisati.

Zatim se pozovu vladari dana i izgovori dova za pisanje zapisa.

Oni koji su dobro upućeni u talismansku nauku znaju da postoje pripreme i metode sa kojima se ispisivač osigurava pred napadima zlih sila ali i pojačava učinak svog rada. Jedna od njih je da se ograde četiri ćoška svoje kuće.

Prvog petka u lunarnom (arapskom) mjesecu, u prvom satu, na četiri žuta lista papira duhovnim mastilom (šafran, mošus, ružina voda) napiše se Ajetul Kursi i četiri sure koje počinju sa Kul. Svaki se papir potom zamota u zelenu krpu i smjesti u četiri ćoška kuće. Ovo ima odličan učinak na sve zapise koji se nakon toga sastave u kući.

 

PROTJERIVANJE KUĆNIH DŽINNA

U svakom prostoru obitavaju amiri ili kućni džinni koji imaju naviku da kvare svako pisanje zapisa ili bilo koji drugi magijski rad. Zato se oni prije toga moraju protjerati. Stoga onaj koji kani pisati zapise ili izvesti neki obred prvo izgovara ovo protjerivanje: “Naređujem vam džinni stanovnici koji obitavate na ovom mjestu da ga napustite i odete daleko: vi i vaša braća, sestre i starci, i vaše žene. Neka svi to učine! Vi ne smijete moj rad, moje azime, moje pisanje i moje krugove kvariti. Naređujem vam u ime vašeg kralja Tariš pod čijom ste vlašću, tako vam Tanita, Tanita, Mazlak, Mazlak, Makar, Makar. Udaljite se i ostanite daleko dok kraljevi i njihovi pomoćnici ne dođu. Vi morate poštovati moje želje i bez štete i kvarenja pomoći da se one ispune. Naređujem vam u ime Taraš Taraš, Haraš Haraš, Ruš Ruš, Latmas, Bataš. U ime Svemilosnog, Milostivog i Velikog, Gospodara Velikog Imena koji ime nosi. Zemlja će se uzdrmati …..”

PISANJE LJUBAVNIH ZAPISA

Svaki zapis ima svoje uslove pisanja. Ukoliko ih ne poznajete nemojte ni pisati zbog mogućih posljedica i štete.

Po mirisu zapisa zna se da li je urađen za dobre ili loše stvari. Naime, mastilo za crnu magiju radi se isključivo sa tekućinama koje smrde poput soka bijelog luka, crnila katrana, sirćeta, krvi životinje…

Da biste napisali ljubavni zapis koristite bijeli papir i mastilo od mošusa i šafrana, tako što ćete prvo papir staviti na desno koljeno a zatim uzmite olovku sa namjerom pisanja za ljubav. Obavezno dok sastavljate ljubavni zapis imajte u ustima nešto slatko poput suhi grožđica, kocke šećera ili čokolade te sjedite pored zapaljenog tamjana.

Na kraju arapskog mjeseca ne smijete nipošto pisati ljubavni zapis jer on tada u 80 posto slučajeva ima suprotan efekat. Također, ako je zapis napisat u satu male nesreće (Mars) ili satu velike nesreće (Saturn) on će umjesto ljubavi i spajanja proizvesti mržnju i razdvajanje.

Dok se zapisi pišu ne smije se s nikim razgovarati. Ispisivač mora biti sam u sobi.