11.11.2022.

ZAPALI SVIJEĆU I ISPUNI SVOJU ŽELJU

Kategorija: MAGAZIN

Žute svijeće od voska, ili poznatije nazvane “voštanice”, nisu poput bilo koje druge vrste normalnih tojest parafinskih svijeća čija je najkraće rečeno glavna funkcija osvjetljavanje. Ova vrsta svijeći ima potenciju prizivanja pozitivne energije, njeno podizanje i oslobađanje što znači da postoje određeni protokoli i smjernice za njihovu pravilnu upotrebu. Kako to sve izgleda u praksi saznajte u nastavku tekstu.

Pčele su, kako to svi znamo, od velike važnosti za život na Zemlji. O tome čak govori i staro bosansko proročanstvo prema kojem će na 40 godina prije kijameta ili propasti svijeta sa lica Zemlje nestati pšenice, ovaca i pčela. Ovi insekti su odgovorni za oprašivanje, stvaranje novih plodova i kao takvi temeljna karika u delikatnoj ravnoteži ekosistema naše planete. Oprašivanje podrazumijeva fascinantni prijenos energije između različitih vrsta putem kojeg se stvara jedna od najunikatnijih namirnica u prirodi: med.

A kako je ta slatka namirnica neodvojiva od voska tako su svijeće spravljene od njega moćno oruđe za usmjeravanje energije u rituale i želje, uzimajući u obzir njihovo porijeklo. U mnogim tradicijama širom svijeta voštane svijeće koriste se za uklanjanje loše sreće, negativne energije iz životnog prostora, radnog mjesta ili gdje je god to nužno. Ukratko sažeto, sa njima se možemo očistiti od niskih i nepoželjnih frekvencija, pobjediti loše vibracije u kući, harmonizirati naše uzdrmano emocionalno stanje, iscijeliti traume, nesklonosti i blokade.

U prilog tome svakako ide i praksa iz bosanske tradicije izrade hamajlija gdje se amuletski tekst zaštite od crne magije i drugog zla omotava u povošteno platno takozvanu mušemu. Naime, to nije niti malo slučajno nego potiče od vjerovanja raširenog među hodžama i dervišima da je vosak materija od koje histerično bježe džinni i šejtani odnosno zli entiteti i energije.

 

ČIŠĆENJE KARME

Voštanice treba uvijek paliti šibicama a izbjegavati upotrebu upaljača. Ovdje se, kako vidimo, naglašava upotreba prirodnog elementa kako se ne bi narušavala energija. Također, ako to bude potrebno, svijeću nikada ne gasite puhanjem nego lagano poklopite udubljenim dijelom kašike. Budete li puhnuli u nju otjerat ćete duha vatre koji se uvijek nalazi u plamenu i svu dobru energiju doslovno pretvoriti u dim.

Preporučuje se zapaliti voštanicu prije razgovora za posao, polaganje ispita, uoči operacije, putovanja i tako dalje. Naravno, svijeću treba postaviti na sigurno mjesto, gdje je nemoguće da padne ili izazove požar. Isto tako, svijeća mora da izgori do kraja kako bi njeni blagotvorni efekti bili potpuni. Dok se pripaljuje neophodno je da intenzivno razmišljamo o svojoj želji ili namjeri koju možemo, ako nam je tako lakše, izreći naglas. Fokus i koncentracija ovdje služi za kanalisanje te energije koju želja budi u nama.

Ovo su neki primjeri kako da iskoristite njen čarobni potencijal.

Ukoliko imate neku želju napišite je na lovorov list i zapaliti ga na plamenu voštane svijeća kako bi vam se ostvarila.

Poželite nekom od svojih bližnjih brz oporavak ili dobro zdravlje tako što ćete sliku te osobe staviti u blizini zapaljene voštanice.

Ukoliko se osjećate blokirano i da vam ništa ne ide po planu redovito palite svijeću 1., 11. i 22. u mjesecu kako bi pojačali privlačenje pozitivne energije u svoju okolinu.

Bar jednom godišnje pročistite kuću ili stan od negativne energije tako što ćete zapaliti voštanu svijeću u kuhinji a onda dimom suhe kadulje okaditi sve prostorije. Ne otvarajte prozore i vrata sve dok voštanica u potpunosti ne dogori.

Želite li iskoristi voštanu svijeću za čišćenje karme odnosno pročišćavanje lične energije tada steknite naviku da ih palite svakog 1., 11. i 22. u mjesecu.

AKTIVACIJA SREĆE

Ova dva datuma, ali i prvi u mjesecu, preporučuju se kao najidealniji period za ritual želja. To su brojevi koji neosporno posjeduju magičnu simboliku. Naime, oni su glavni brojevi koji se izdvajaju od osnovnih brojeva i predstavljaju posebnu vibraciju u duhovnom svijetu. Bilo koji od navedena tri dana u mjesecu je savršen za izvođenje ovog malog i jednostavnog rituala. No, prije nego li ga započnete morate očistiti svoj prostor tako što ćete ga okaditi da zapaljenom sedef travom ili ružmarinom.

Kada dim zavlada sobom u kojoj se nalazite morate vizualizirati svrhu koju želite privući u svoj život; tada će biti potrebno samo da zapalite voštanicu i pustite je da izgori do kraja. Neka vam uđe u naviku da iskoristite svaki 1., 11. i 22. u mjesecu i nastavite prakticirati opisani ritual te promatrate rezultate nevjerovatne i slatke aktivacije energije prosperiteta u vašem životu.