3.08.2021.

VODIČ ZA OTKRIVANJE MAGIJE

Kategorija: MAGIJA

Poznato je da postoje klasični simptomi prisutnosti crne magije na čovjeku a koje su još davno objasnili stare hodže-iscjelitelji. Naime, pravilo je da kad su nekoj osobi svi medicinski nalazi dobri a ona se unatoč tome i dalje osjeća loše tojest boli je glava, stomak, zglobovi, leđa, nešto neopipljivo je guši i trga, posebno u zalazak Sunca i noću, lako je pretpostaviti o čemu se radi. Još k tome, najviše se pojavljuju noćne more, vidljive i nevidljive, uslijed čega osoba zadobija strah koji je pritišće u grudima. Takav čovjek ništa ne vidi ali ga nešto nevidljivo i neopipljivo uporno muči, osjeća tu bolest, sav je slomljen i uočava kako mu je iz dana u dan sve gore i lošije.

Kako su džini odnosno demoni prenosnici vradžbine, između crnomagijaša i njegove žrtve, bolesnik ih vidi dok ostali ukućani ne. Gotovo sve osobe koje napadnu zli duhovi imaju česte glavobolje, nekontrolisani plač ili smijeh bez očitog razloga, ili pak iznenadnu drhtavicu i tako dalje. Po tome se može raspoznati kako se čarolija nalazi unutar ljudskog tijela.

Pretpostavlja se da magija ima 40 vrsta i svaka od njih se na drugačiji način manifestira na čovjeku. U knjizi “Tajne bosanskih iscjelitelja i vidovnjaka” navodi se da ukoliko čarke duži period djeluju na čovjeka, on može oboljeti od čira na želucu ili dvanaestopalačnom crijevu, te imati problema sa žučnom kesicom. Također, postoje i izuzetno opasni oblici vradžbine uslijed čijeg djelovanja bolesnik može ostati trenutno paralisan u pojedinim dijelovima tijela, pa čak i za nekoliko dana umrijeti, ako mu se ne pomogne. Medicinska dijagnoza se u ovakvim slučajevima ne može postaviti. Takve osobe se nalaze u jednom posebnom stanju, koje jako podsjeća na trans, ne odazivaju se na pozive, imaju spuštene kapke i samo kada ih se dotakne po stomaku reagiraju i bolno stenju.

Dani za uzbunu

U nastavku teksta ukratko ću opisati pojedinačne znakove određenih čarolija na čovjeku koristeći se informacijama iz naše balkanske tradicije.

Kada se radi “na sudbinu” tojest da neka žena ili djevojka umre onda žrtva magije ima bolove u maternici koji se šire po cijelom tijelu. Ne otkloni li se djelovanje ove vradžbine u vremenski ograničenom roku žena će umrijeti. U Rumuniji se i danas tvrdi da umre li žena nakon poroda, a njen muž se oženi u toku mjesec i pol od njene smrti, da je sve to njena suparnica udesila magijom.

Također, ostalo je zabilježeno da svaka osoba koja iznenada padne u krevet i umire u velikim mukama nije bolesna po božijoj volji nego nekog crnomagijaša. Posebno je pouzdan znak da je bolesti kumovala vradžbina ukoliko se bolesnik naročito muči od jakih bolova utorkom i subotom. Ta dva dana poznata su kao “vračarska” ili “vještičija” i u njima je svaka magija jačeg intenziteta nego ostalim danima. Isto tako, dešavaju li vam se  često pehovi, nezgode, kvarovi ili svađe utorkom ili subotom znajte da ste pod nekim negativnim uticajem.

Treba biti oprezan i ukoliko se neko zlo dogodi srijedom, četvrtkom i subotom. Ovdje se misli da vam se u sva tri dana desi, jedan za drugim, neki loš događaj: recimo u srijedu izgubite novčanik, naredni dan udarite auto a u subotu imate jake bolove u stomaku. Smatra se da ova nesretna dešavanja nisu nimalo slučajna već su manifestacija crne magije koja vas je napala.

Ukoliko je neka osoba žrtva magijskog “vezanja” zbog čega ne može koristiti neki dio svog tijela poput ruku, nogu, spolnog organa, jezika ili nekog drugog dijela tada mu od klasičnog pristupa skidanja vradžbina neće biti nikakve koristi. Tu se misli na bajanje nad vodom ili izgovaranje molitvi. Naime, navedeno nema nikakvu djelotvornu moć da poništi vezanje. Tu jedinu snagu ima postupak “razvezivanja”.

Kada se magija radi sa lutkicom onda je karakteristično da čovjek kojeg ona predstavlja pati od nesanice, gubi snagu i sve se teže kreće. Ne umre li teško će se razboljeti i dugo godina bolovati.

Napravljena čarka često se baca na sredinu puta ili ceste kako bi preko nje prešla željena osoba. Nagazi li je nogama pojaviće joj se osip po licu, rukama, grudima i stopalima.

Mjerenje odjeće

Postoji na desetine načina sa kojima se može dijagnosticirati prisustvo crne magije na čovjeku. Prvi od njih se radi nekom divinacijskom metodom poput geomantije ili numerologije gdje se kalkulacijom ličnih podataka bolesnika utvrđuje njegovo stanje.

Drugi način je svakako onaj duhovni gdje molitva zauzima dominantnu ulogu. Bolesnik prije i nakon jacije namaza ponovi 101 put: “Ya Alemo ya Kabiru Akbirni” i ponovi sedam puta selam na božjeg Poslanika Muhameda, zamolivši Boga da mu u snu otkrije željeni odgovor.

Treći način temelji se na upotrebi nekog dijela odjeće osobe za koju se sumnja da je pod magijom. Obično se koristi košulja u kojoj je on ili ona prespavao. Košulja se izmjeri a potom se na nju prouči 70 puta sura Fatiha te se ponovi mjerenje. Ukoliko se pokaže da se je košulja smanjila tojest nije više iste dužine to je pouzdan znak da je ta osoba pod uticajem crne magije. Za one koji nisu muslimani savjet je da umjesto Fatihe izgovore 70 puta molitvu Oče naš.