6.02.2022.

MAGIJOM DO LJUBAVI

Kategorija: LJUBAVNA MAGIJA

U svijetu ljubavne magije postoje vradžbine koje djeluju na željenu osobu i one koje nemaju nikakav učinak odnosno moć djelovanja. Međutim, nije istinita tvrdnja da ukoliko je upustvo za izradu čarke komplikovanije i traži posebne sastojke da će samim time biti i djelotvorno. Sve to ipak ovisi od slučaja do slučaja no svakako sa ljubavnim čarkama treba biti uporan, kao i eksperimentirati, jer prije ili kasnije polučiće željeni efekat.

 

Poznato je da ljubav ide kroz želudac čemu svjedoči i ova ljubavna čarka iz Austrije. Uzima se proseno brašno iz devet mlinova i vode iz devet bunara te se skuha kaša koja se zatim servira da pojede onome čiju ljubav želite.

Djevojka uzme dva štapa, jedan meki a drugi tvrdi, koji zapravo predstavljaju muškarca i ženu, i trlja ih jedan od drugi, sve dok tako ne oguli kore s njih, čije sitne komadiće diskretno sipa voljenom u čorbi ili piće.

Među najpoznatijim čarolijama za stvaranje ljubavi je ona sa kostima slijepog miša koji se uhvati i živ zakopa u mravinjak. Čim se to uradi treba pobjeći sa tog mjesta, jer ne biste trebali čuti njegov glas, pošto on, navodno, može da omami čovjeka, niti da se osvrćete unazad (možete oslijepiti). Kada mravi pojedu šišmiša, nakon nekoliko dana, treba se vratiti i iz kostura izvaditi dvije male kosti: jedna koja podsjeća izgledom na viljušku a druga na grablje. Dodirnete li svog osobu koja vam se sviđa “grabljama”, ona će se zaljubiti u vas, a ukoliko je dodirnete “viljuškom” prestat će vas voljeti.

Vrlo djelotvorna ljubavna čarka je ova: potrebno je u noći mladog Mjeseca uloviti žabu na drvetu što, međutim, nije lak zadatak.

Ta žaba ima malu, finu kost u obliku viljuške između zadnjih nogu. Nakon što se ubije žabi se izvadi ova kost i neprimjetno podmetne u odjeću voljene osobe, govoreći: „U ime Oca, Sina i Svetog Duha!” Od tog trenutka, osoba koja nije do tada obraćala pažnju na vas, neće vas pustiti na miru. Ako nakon nekog vremena izgubite želju za njim ili njome samo neopaženo izvadite žablju “viljušku” iz ljubavnikove odjeće i svaka ljubav, strast i ljubomora će nestati. Posebnost opisanog magijskog rekvizita jeste da se može koristiti i za druge osobe odnosno potencijalne partnere ili partnerice pošto niti malo ne gubi na svojoj čarobnosti čestim korištenjem.

Glavni cilj ljubavnih vradžbina je probuditi zainteresiranost kod željene osobe. U toj namjeri čine se mnoge magijske radnje. Neke od njih su i ove.

Kada se djevojci sviđa neki mladić i želi ga osvojiti ona se pomokri u novi zemljani ćup, ubaci u njega jedan srebrni novčić, pa stavi ćup na vatru. Čim mokraća počne da kuha (ključa) u ćupu ona tri puta kaže: ” Kako ovaj ćup kuha tako neka NN srce prokuha od ljubavi za mnom, da nema nit mira nit spokoja dok mi ne dođe.”

Da se nekom muškarcu ili ženi “rastopi srce” koristi se potpuno nova krovna cigla i na njoj se ugravira muški ili ženski oblik tijela a onda napiše ime te osobe. Potom se cigla stavi na vatru da se ugrije. Kada se to desi vruća cigla se spusti na pod i po njoj se pomokri govoreći:’ Kako cigla uzdiše i cvrči tako neka NN srce uzdiše i puca za mnom, neka nema mira ni spokoja dok mi ne dođe.”

 

Osim vradžbina za zaljubljivanje jako su tražene i one za vjernost voljenoga bića.

Među nekim mađarskim ciganskim plemenima, žena potajno utrlja krv mrtve djevice po muževljevim gaćama “tako da je on hladan odnosno kao mrtav prema drugim ženama”.

Voodoo ljubavni lijek: Ako vam se čini da voljena osoba bježi, “vežite” je tako što ćete joj staviti malo svog urina u hranu. Ovo vas vraća pravo u njeno srce.