7.03.2024.

UBOJITE ČARKE ARAPSKE MAGIJE

Kategorija: MAGIJA

U arapskoj magiji, koja nekada ima frapantno puno sličnosti sa vuduom, ispredaju se svakojaki recepti kako se može na tajanstven način nauditi neprijatelju. Jedan od njih je da se izazove svađa i nesloga između dvije određene osobe, koja će nadalje rezultirati apsolutnom nesnošljivošću i prekidom komunikacije te svakom željom za nastavkom prijateljskog ili ljubavnog odnosa.

 

ČAROBNI SPOJ LUTKE I ZAPISA

Onaj ko želi nauditi nekom paru, odnosno razdvojiti ih, mora napraviti lutkicu od zemlje uzete iz otiska cipela oba lica. U današnje vrijeme, kada je sve više-manje asfaltirano i betonirano, nije niti malo lako ispuniti ovakav uslov no i u tome su se vješti magičari dosjetili rješenja. Naime, potrebno je ukrasti, ili na neki drugi način doći do obuće obje osobe, te pritisnuti cipele u zemlju, kako bi ostao njihov otisak na njoj. Zemlja iz oba otiska se potom pomiješa i od nje se oblikuje čovjekolika lutkica. Ovo se može učiniti bilo koji dan u sedmici ali dolje navedeni zapis piše se isključivo subotom ujutro, sve do 11 sati, a onda se stavlja u trbuh lutke, koja se nakon toga zakopa u neki stari grob. Neprijateljstvo će početi za 24 sata.

 

 

 

I u sljedećem receptu koristi se zemlja otiska od obje osobe čiji odnos treba prekinuti.  U lutkicu se, u predjelu stomaka, stavlja ovaj zapis koji je pisan subotom ujutro, tokom prvi deset minuta od izlaska Sunca, sa mastilom u kojem je dodat neki gorak sok poput sirćeta ili bijelog luka. Čim se zapis napiše taj se papir presavija u što manji oblik i polaže u trbuh lutke te zatvara. Nakon toga lutkica se odnosi zakopati u neki stari grob. Sve to treba napraviti prije 11 sati.

 

 

Treba naglasiti da se opisane vradžbine ili sihiri nikako ne rade samo u nekoj zloj namjeri, kada neko želi uništiti nečiju bračnu sreću, već i da se suprug razdvoji od ljubavnice ili izbavi dijete iz lošeg društva. Naravno, veliki je i težak grijeh razdvajati braću, sestre, roditelja-dijete ili supružnike. Takvo čaranje za sobom povlači neizbježnu kaznu koja će se prije ili kasnije manifestirati u životu onoga ko je navedeno izveo. No isto tako treba reći da nema razlike u grijehu ukoliko neko pokušava svađama, podvalama i spletkama razdvojiti dotične. Ljudi često znaju biti licemjerni pa tvrditi kako je samo grijeh razdvojiti nekoga magijom ali pritom ne smatraju karmički kažnjivim ako to isto učine na neki drugi način.