5.10.2021.

Tajne vještičje magije: CRNA MAČKA

Kategorija: MAGIJA

Svaka osoba koja se ozbiljno bavi magijom treba uza se držati crnu mačku. Naime, za određene obrede i prizivanja potrebne su njene dlake i kandže. No da bi se mogle koristiti mačje dlake, navodi se u vještičijoj knjizi Halloween, valja ih prethodno odnjegovati i na određeni način pročistiti. To se radi na dva moguća načina. Jedan je da crnoj mački, kao svom ljubimcu, svake ponoći tokom jedne sedmice gladite dlake na leđima, dodajući si na dlan u prah stucane morske soli. Drugi je da dlaku s mačjih leđa prvo ošišate, pa je stavite unutar debljeg sloja u prah istucane morske soli. Ako je riječ o ovom drugom načinu, tada sol s dlakama morate čuvati u posebnoj kutiji od ebanovine, tog ukrasnog crnog drveta. Sadržaj kutije se mješa tokom sedmice dana svake ponoći, a nakon toga se sadržaj prosijava, kako bi se prikupile sve dlake.

Dlake crne mačke valja sitno izrezati. Zatim se bacaju u avan, u koji se dodaju komadići osušenog šafranovog korijena, pa onda sve treba stucati u prah. Kada se on dobije, u njega se nakapa 7 kapljica menstrualne krvi neke žene ili po 7 kapljica krvi crnog pileta. To se potom izmiješa, doda pola čaše prikupljene jutarnje rose, a zatim svemu doda i tamjan kako bi se zamjesile kuglice promjera oko centimetar. Nakon što se oblikuju treba ih ostaviti na Suncu ili uz vatru od hrastovih grana. Kada su suhe, pospreme se u kožnu vrećicu a koja se objesi da stoji na zraku.

Jedna od osobitosti ovog rekvizita jeste da se njime okadi prostor nakon prizivanja demona, vila ili patuljaka. Na taj način će veza s njima biti održana, ali oni neće ostaviti nikakve tragove niti biti prijetnja.