29.05.2024.

Tajne bijele magije: RITUALI ZA ZAŠTITU I OSLOBOĐENJE OD NEGATIVNE ENERGIJE

Kategorija: MAGIJA

Za uništavanje ili neutralizaciju negativne energije ili vradžbina narodna tradicija preporučuje ritualnu upotrebu soli, sirćeta, bijelog luka i ostalih poznatih rekvizita. No, ovo funkcionira samo ako je osoba već na nekom  spiritualnom stepenu pa posjeduje određeno znanje i psihički potencijal. U tom slučaju sirće je može zaštititi i dati samopouzdanje te ukloniti strah da će biti žrtva nekog zla. Za ostale sve preporučeno i nema neki učinkoviti efekt.

Ipak, ukoliko smo voljni da ovladamo bar u skromnoj mjeri sa umijećem odbrane od zla, kao i neutralizacije istoga, onda prvo što je potrebno jeste upoznavanje sa nekim lakšim i jednostavnijim metodama koje preporučuju znalci bijele magije. Na tom popisu sumpor i ugalj imaju svoje posebno značenje. Naime, smješteni na strateškim mjestima, mogu apsorbirati zloćudne energetske valove. Međutim, njihova slaba tačka jeste što se moraju redovito zamjenjivati sa novim pošto se brzo istroše odnosno izgube svoju profilaktičku moć. Kao zaštitu doma preporučujem da na tanjir, pored čaše vode, stavite tri komada drvenog ugljena. Treba ga postaviti u blizini mjesta gdje se spava, jer se “djela” magije izvode najviše kada je osoba najslabija, a to se dešava dok spava.

Još jedan metod za neutralizaciju negativnih uticaja je takozvano čišćenje jajetom. U Meksiku se to radi prilično uspješno, mada je kod ovog postupka zabilježeno mnogo prevara. Iscjelitelj sa svježim kokošjim jajetom prelazi preko cijelog tijela bolesne osobe, kako bi se uklonila eventualna šteta koja je možda učinjena od strane spiritualnog entiteta ili dušmanskog djelovanja. Jedan poznati pjevač, moj prijatelj, povjerio mi je kako je na nekoj od svojih turneja iskušao upravo ovu metodu, susrevši se sasvim slučajno sa šamanom s područja Latinske Amerike. Kada je iscjelitelj razbio jaje ugledao je kako iz njega izlazi sadržaj čudne boje te vrlo neugodnog mirisa. U ovom slučaju prijevara se činila malo vjerovatnom, pošto je prijatelj sam odabrao i donio to jaje kod iscjelitelja, a naknadni rezultati ritualnog postupka su za njega bili spektakularni.

Psihoterapija – još jedan mogući lijek – nužna je kod pretjerane tjeskobe, nesigurnosti, neuroze… U tim je slučajevima duhovna odbrana, iako može pomoći, nedovoljna. Uspio sam to provjeriti u centrima gdje se provodi polaganje ruku radi prijenosa energije s jedne na drugu osobu. U početku bolesniku se aura mijenjala i jačala, ali nakon nekoliko sati opet bi se vraćala u početnu bolesnu fazu. No, ipak, korisno je znati da opuštanjem, meditacijom i mentalnom jogom postižemo alfa ritam, i tako možemo otkloniti napetosti i povećavati vitalnu energiju.

Drugi lijek za borbu protiv negativnih uticaja je duhovno uzdizanje. Kroz meditaciju, mantre ili molitvu – ovisi o pojedinačnom uvjerenju i praksi – uzdižemo se na višu razinu gdje smo iznad onih zlih valova koji nas pokušavaju napasti. Duhovno iskustvo čini da se osjećamo sigurno i zaštićeno.

 

ČIŠĆENJE AURE

Kod osoba sa problematičnim stanjem, ili koje su pod direktnim djelovanjem crne magije, boja aure je crvena. Kako je poznato neophodno je imati čistu odnosno zdravu auru kako bi se izbjegla invazija vanjskih agenasa koji mogu uzrokovati energetski disbalans. Zapamtite da je aura poput vanjske zaštitne barijere. Za njenu revitalizaciju preporučujem sljedeću vježbu koja daje vrlo dobre rezultate: Ujutro, prije nego što ustanete, vizualizirajte plavu svjetlost koja vam prekriva cijelo tijelo i tvori omotač koji vas štiti od svakoga zla.

Mentalno ponovite ove riječi: “Ova svjetlost koja me okružuje štiti cijelo moje fizičko tijelo od svih negativnih valova koji mogu postojati u mom okruženju.” Ako neki dio vašeg tijela osjeća bol, nekoliko trenutaka usmjerite plavo svjetlo prema tom mjestu. Sada zamislite da svjetlost ulazi kroz sve pore vaše kože, revitalizira je, hrani… Duboko udahnite i polako otvorite oči. Izađite iz opuštenosti sačuvavši osjećaj potpune zaštićenosti koja preplavljuje cijelo tijelo.

 

KAKO SE ZAŠTITITI

Ukoliko želite nositi jaku zaštitu, možete si napraviti amulet od jednog komada ljubičaste tkanine. Na nju morate staviti tri eksera, malo ptičje pero, tri zrna crnog bibera i nekoliko listića metvice. Tkaninu presložite i zavežite bijelom vrpcom, na kojoj morate napisati svoje ime, i ostavite kod kreveta. Vrlo je važno da ovo radite dok je Mjesec u rastućoj ili punoj fazi, nikako u opadanju. Morate spavati s amuletom tri uzastopne noći. Najbolje je da ga staviti ispod jastuka ili između plahte i madraca, vrlo blizu tijela. Nakon toga ga nosite u džepu ili torbi. Približno trajanje ovog amuleta je dva do tri mjeseca. Imajte na umu da nakon tog vremena on gubi svu snagu, pa ga morate spaliti, a pepeo zakopati u polje ili u saksiju za cvijeće.