28.07.2021.

Sihiri spolnog vezivanja

Kategorija: LJUBAVNA MAGIJA

Rabt ili sihiri spolnog vezanja su od davnina jako popularni među arapskim narodima. Njima se najčešće služe prevarene žene ili one koje se plaše toga da im voljeni ne oženi drugu. Uskraćivanjem odnosno zauzdavanjem muškarčeve spolne želje i sposobnosti osigurava se njegova vjernost i blokira bilo kakva potencijalna mogućnost mjenjanja sudbine. Upravo zbog toga rabt je vrlo popularan i danas diljem Bliskog istoka, Male Azije ali i Balkana.

Sihiri vezivanja nisu isključivo usmjereni samo ka muškom spolu već i prema ženskom. Vezanje žene da ne može postići seksualno uzbuđenje, začeće ili da joj se uzrokuje stalno krvarenje iz intimnog područja dosezi su rabta kojima se ispunjavaju osnovni ciljevi da se određena žena onesposobi za normalan odnos ili brak.

No, statistički gledano udaru te opasne čarolije više su izloženi muškarci. Još zanimljivije od toga jesu mnogobrojni načini kako se samo čaranje izvodi. Obično se vežu čvorovi kojima se na ljudskom tijelu stvara tegoba od koje čovjek može da se razboli ili čak umre. U arapskoj magiji impotencija se postiže različitim oblicima čaranja čemu svjedoči sljedeća zakletva sa kojom se poništava učinak: “neka bude oslobođen od svakog čvora, koji je svezan od svile, vune, olova, bakra, kamena, noža, čvora svezanog u vodi, čvora na koji je nešto dodano, čvora od tijesta, čvora svezanog u džamiji, od svakog čvora svezanog malim nožem, od svakog čvora u mokraći, od svakog čvora u koncu, zlatu, srebru, papiru, u drveću, u jastuku…”

Kada arapski sihirbaz želi po nečijoj narudžbi spolno onesposobiti nekog muškarca on prvo čeka idealno astrološko vrijeme za početak svog rada. Mjesec u Ribama ili Jarcu savršen je momenat za rabt. Sa sedam raznobojnih konaca formira se jedna nit nad kojom se sveže sedam čvorova ponavljajući pri tom riječi čarolije: ” Ne vežem ovaj čvor već vežem penis od N.N. sa vaginom od N.N.”. Zavezana nit se potom stavi u koziji rog koji se zatvori sa katranom i potom se on zakopa u zaboravljeni grob, koji niko ne posjećuje.

U vrlo kratkom vremenu muškarac kojeg je sihirbaz “vezao” postaje impotentan kod imenovane žene i ne može obaviti snošaj. Svaki put kada to pokuša ud mu naglo omlahovi a njega obuzme tjelesna nemoć i oblije znoj. Ponekad muškarac pri pokušaju vođenja ljubavi osjeti iznenadan i oštar smrad za koji mu se učini da dolazi od žene i to ga u potpunosti “ohladi” i izgubi želju za seksom. Ono što je posebno zanimljivo jeste podatak kako za ovu čaroliju osim imena i prezimena žrtve, te njenih roditelja, čarobnjaku nisu potrebne nikakve druge informacije niti supstance, poput sperme ili donjeg veša, što samo po sebi rabt čini jednom od najopasnijih poznatih magija.

Da se “razbiju” ovakvi sihiri poduzimaju se razni magijski postupci od pisanja zapisa i hamajlija do mokrenja “zavezanog” muškarca po oštrici sjekire prethodno usijanoj na vatri, i tako dalje. Naravno, rabt je poznat i kao magija koja se vrlo teško skida, neutralizira, pa je potrebno biti vješt i uporan da se uspije u tome. Naime, čvorovi zavezani uz zakletvu i u pogodno astrološko vrijeme, te dovedeni u neposredni kontakt sa svijetom mrtvih, stvaraju razne mentalne i fizičke blokade u čovjeku koje se moraju otkloniti na specifičan način. Zabilježeni su i slučajevi kada je to bio uzaludan posao te da su pojedini zavezani muškarci doživotno gubili potenciju.

tilsum se piše na gaće impotentnog muškarca
Oznake: ,