11.08.2021.

SEX I ASTROLOGIJA: KAKVI STE U KREVETU?

Kategorija: FALANJE

Analiziranjem natalne karte može se doći do zaista interesantnih informacija koje nam mogu ogoliti seksualnu energiju i sposobnost partnera ili partnerice ali i nas samih.

Glavna osnova sretnog bračnog života je međusobna ljubav, harmonija, sklad između muža i žene, ali isto tako seksualno zadovoljstvo je jednako važno u zajedničkom životu. Prvenstveno zbog toga što je ono povezano s dobivanjem zdravog djeteta. Javna je tajna da se mnogi parovi rastaju jednostavno zato što muškarac ili žena imaju seksualnu ili reproduktivnu slabost.

Da bismo stekli jasan uvid u intimni život nekog para potrebno je da obratimo pažnju na ove planete i znakove u analiziranju:

Mjesec

Mjesečev uticaj djeluje na tekućine koje teku u našem umu i tijelu, posebno na reproduktivne organe žena, trudnoću, menopauzu i plodnost.

Venera

Utiče na reproduktivne organe, seksualno zadovoljstvo i libido.

Sunce i Mars

Njihov je uticaj na tjelesni metabolizam, unutrašnju energiju.

Vaga

Želja za seksualnim odnosima, genitalijama, zdravljem supružnika.

Ascendent

Poznavanje fizičkih i mentalnih sposobnosti.

 

Kako je do sada rečeno informacije o seksualnom zadovoljstvu u životu neke osobe dobijaju se prema položaju Mjesecu, Venere, Marsa, Sunca i Vage. Analizom položaja i uticaja ovih planeta, utvrđuje se kvalitet seksualnog odnosa.

Ukoliko se Mars nalazi u Vagi tada spolni organi ostaju slabi. Muškarci i žene ne uživaju u potpunom seksualnom zadovoljstvu.

Ako u Vagi postoji Sjeverni mjesečev čvor s Marsom ili Suncem, osobu muče seksualne bolesti.

Ako se četiri planete spoje u Vagi, onda je on/ona impotentan/frigidna.

Ukoliko je Venera oslabljena u sedmoj kući u ženskom horoskopu, tada postaje neplodna, dok takav položaj u horoskopu muškarca čini ga impotentnim.

Ako se retrogradni ili slab Mars nalazi u sedmoj kući, onda osoba pati od bolesti mjehura.

Postoji još znakova:

Ako se Saturn i Venera nalaze u 8. ili 10. kući i s njima nema povoljne planete, tada dolazi do impotencije.

Slab, nemoćan Saturn u 6. ili 12. polju kvari seksualni život.

Ako je Saturn šesti ili dvanaesti od Venere, tada je žena lišena seksualnog zadovoljstva.

Ako postoji uticaj Marsa, Sjevernog mjesečevog čvora i Saturna na Mjesecu u Vagi  tada muškarac ili žena ne mogu zadovoljiti svog partnera.

Ako je Saturn u vodenom znaku u 6. ili 12. kući, onda postoje seksualne bolesti.

Ukoliko su u horoskopu prisutni  neki opisani planetarni nedostaci, tada osoba treba ojačati Veneru i Marsa. Da bi se to postiglo preporučuje se nositi uza se bijeli cirkon s koralom.