4.03.2024.

RIJEŠITE SE ZAUVIJEK NEPOŽELJNE OSOBE

Kategorija: MAGIJA

Iako je među bošnjačkim narodom sedef trava (Ruta graveolens) iznimno popularna i cjenjena biljka treba kazati da je naš sedefil zapravo takozvani ženski sedef dok postoji i muški sedefil (Ruta chalepensis), o kojoj egzistira mnoštvo vjerovanja na području Latinske Amerike. Prema riječima tomošnjih ezoterista kada se spoje obje travke onda se dobija znatno moćnija i jača hamajlija protiv različitih oblika zla, počevši od uroka, nagaza, ljubomore, zlog vjetra…. Najviše je se plaše vještice koje obavezno zaobilaze dvorište ili kuću u kojoj raste ovaj neobični biljni par.

 

LIJEK PROTIV SVAKOG UROKA

Kako biste sebe ili neku osobu oslobodili urečenosti uzmite bijelu čašu sa običnom vodom i u nju stavite grančicu sedefila. U Brazilu se za tu prigodu koristi muški sedef, kada se ritual izvodi za žensku osobu, i ženski sedef, ako je u pitanju muškarac. Mokrom grančicom sedefila poprska se glava urečene osobe i izgovara molitva, u ovom slučaju to su tri puta Očenaš i tri Zdravo Marije. Ukoliko korištena grančica uvene dok se moli Zdravomarija, to je zato što urok dolazi od ženske osobe, dok uvene li tokom molitve Očenaš, onda je urok došao od strane nekog muškarca. Nakon što su izmoljene po tri puta navedene molitve završi se sa sljedećim riječima:

“Blagoslovi ovog dječaka (djevojku, muškarca ili ženu) kojega je pogodilo zlo oko, neka ozdravi sa božjom snagom, u ime Boga, Sina i snagom Svetog Duha.”

Ostatak vode iz čaše, kao i mokru grančicu sedef trave, potrebno je baciti niz rijeku ili potok.

 

Prema starom adetu sa desne strane ulaznih vrata drži se posađen muški a sa lijeve strane ženski sedef. Takvu barijeru ne mogu probiti niti najmoćniji crnomagijaši te unijeti svoje zlo u ovako zaštićen dom.

 

 

PROTIV NEPOŽELJNIH LJUDI

Ukoliko imate neku osobu koja vas često uznemirava svojim posjetama kući, ili vašem radnom mjestu, a želite je se riješiti bez izazivanja incidenta ili svađe onda je ovo savršeni ritual za vas. Naime, nakon što iritantna osoba izađe iz vaše kuće, stana ili kancelarije uzmite tri grančice sedef trave i stavite ih na pod to jest ispod stolice, fotelje ili kauča na kom je ta osoba sjedila. Potom uzmite metlu i pometite ove tri grančice sedefa u pravcu ulaznih vrata, te nastavite sa metenjem, tako da ih izmetete van, na ulicu. Idite što je moguće dalje uz rub pločnika bez izazivanja znatiželje ljudi ili prolaznika. Tamo ostavite grančice da leže na zemlji a vi se vratite kući bez osvrtanja unazad. Dok metete molite se u sebi Bogu ili svecima, tražeći pomoć u svojoj namjeri. Osoba protiv koje ste izveli opisani obred nikada više neće doći u vašu kuću. Na opisani način možete se čak riješiti i one osobe za koju sumnjate da vam radi čarke, baje ili je energetski vampir.

Dok je žbun ženskog sedefila mnogo veći i razgranatiji onaj od muške sedef trave je osjetno manji. To je skoro jedina razlika između ovih biljaka čiji su listovi i cvjetovi identični.

Kada se radi ljubavna čarolija tada se na jednu noć razdvoje saksije muškog i ženskog sedefa uz posebnu formulu. Na taj način želi se izazvati čežnja, kako kod samih biljaka, tako i osoba koje one predstavljaju.