17.11.2021.

RITUALI ZA SREĆU

Kategorija: MAGAZIN

Ako vam je jutro krenulo loše, da zaustavite tu lavinu negativne energije, obavezno preokrenite neki dio odjeće na sebi poput čarape. A ukoliko vam treba sreće slijedite neki od ovih rituala.

Nikada se nemojte dvoumiti i svaki novčić koji slučajno nađete na cesti podignite i spremite, bez obzira na njegovu vrijednost. To je drevni znak sreće. Jedini novac koji nipošto ne smijete uzimati je onaj koji vidite na raskršću. Iako i u ovim novčićima koje pronađete na drugim mjestima može biti negativne energije nju je jednostavno ukloniti. To činite tako da novčić držite nekoliko minuta ispod mlaza tekuće vode ili još bolje da novčić operete u slanoj vodi. Potom ovaj novčić stavite u bijelu platnenu kesicu i držite negdje u kući. Svaki sljedeći novčić koji slučajno pronađete negdje vani obradite na isti način.

Zatreba li vam u nečemu sreće, ponesite za tu priliku sa sobom taj novčić, a nakon što ste obavili ono zbog čega vam je ta pomoć trebala, morate ovaj novčić što prije odbaciti od sebe.

Napominjem da se ovakav predmet sreće ne smije stalno nositi sa sobom, nego samo u izvanrednim prilikama.

Uzmite komad žutog rižinog papira, pa na njemu što ljepšim i kitnjastijim rukopisom ispišite svoje ime i prezime, te želju za srećom. Papir premotajte sedam puta i stalno ga nosite sa sobom. U svakoj prilici, kada vam zatreba sreća, posegnite za njim i dodiruje ga vrhovima palca i malog prsta.

Ovaj talisman sreće nikada nikome ne smijete pokazati, a ako ga neko vidi, morate ga što prije spaliti na plamenu bijele svijeće i napraviti si novi talisman.

Postati amuletom sreće može svaki pogodan predmet. Ipak, u pravilu, najbolje je imati talisman koji se može nositi u zatvorenoj šaki, jer se na taj način najlakše na nju prenose pozitivna energetska svojstva.

Za vlastiti amulet sreće možete koristiti bilo šta: kamenčić, dugme, pločicu, sjemenke, suhe plodove ili nešto slično. Budući talisman kroz mjesec dana držite što češće i više u zatvorenoj šaki, misleći istovremeno kako će vam on donijeti sreću. Nastojte u mislima što više te zamišljaje sreće utisnuti u budući talisman. Možete li još sreću vizualizirati u neki oblik, pa u mislima taj oblik gurati što dublje u talisman, njegov intenzitet djelovanja biće jači.

Ukoliko se ne možete dovoljno skoncentrirati, potražite osobu koja će to učiniti umjesto vas.

Nakon mjesec dana punjenja amuleta energijom zamišljene sreće, vrijeme je da on tu energiju počne isijavati. Nosite talisman sa sobom u svakoj prilici i kad god vam zatreba malo sreće, uhvatite talisman, neprimjetno ga dodirnite, držeći ga tako sve dok vam treba sreća.

U pravilu, ovaj amulet nemojte pokazivati niti kome govoriti o njemu. Također, držite ga tokom dana i dnevnog svjetla u tami, izvlačeći ga na svjetlo tek po noći.

Ovako napravljen talisman može trajati vrlo dugo, jer se on puni s onoliko energije koliko iz njega izvučete.