3.08.2021.

Rad sa duhovima

Kategorija: ZAPISI I HAMAJLIJE

Zasigurno dvije najbolje magije su arapska i afrička, prvenstveno zbog toga što na direktan način otvaraju mogućnost za rad sa duhovima tojest samim motorom svake okultne discipline. Kako stalno napominjem: bez kontakta sa spiritualnim bićima nema niti magije. Znači, niti jedna čarolija ne djeluje bez interakcije sa tim svijetom. Kako bi bio u prilici da to praktikuje magičar mora imati iscrpno poznavanje samih duhova, njihovi imena i simbola, karakternih crta, mogućnosti i svega onoga što jedno nadnaravno biće posjeduje u svom profilu.

Beneficije takvog znanja su ogromne, posebno mogućnost liječenja ljudi kroz ljekovite biljke nad kojima duhovna bića imaju ovlast. U afričkoj magiji biti iniciran u crtanje znakova duhova i njihovu simboliku najvažniji je segment uspješnog rada.

Znaci duhova se crtaju bijelom kredom po podu ali, naravno, postoje i drugi načini. Svaki znak pojedinačno u sebi sadrži mnoštvo različitih elemenata koji onda zajedno sačinjavaju jednu određenu poruku i simboliku. Sa tim znakom magičar stječe moć nad duhom koji ga reprezentatira. Znakovi duhova ne služe samo za okultni rad, već i za identifikaciju. Naime, svaki magičar ima vlastiti, sebi svojstven, znak koji ga predstavlja i moglo bi se reći služi kao identifikacijski simbol u svijetu magije i duhovnih bića. Oni ga po njemu prepoznaju i izražavaju poštovanje. Tradicionalno taj znak magičar si da tetovirati na kožu.