17.01.2022.

PRAH OD NOKTIJU ZA VJEČNU LJUBAV

Kategorija: LJUBAVNA MAGIJA

U turskoj okultnoj tradiciji egzistira vjerovanje kako se najviše ljubavnih čarki radi sa noktima, krvi i kosom. Žena koja želi jakim sponama ljubavi i strasti vezati muškarca za sebe odreže nokte, spali ih u malom loncu i pretvori u prah koji potom tajno sipa onome za koga želi da je obožava. O kakvoj se magiji radi te koja su sva njena lica pročitajte u nastavku teksta.

Od davnina postoje tabuisana pravila prema kojima se strogo pazilo da se odrezana kosa ili nokti ne smiju bacaju bilo gdje, posebno ne u dvorište ili pred ulazna vrata. Iza toga stojala je drevna predodžba da oni, kao sastavni dio ljudskog tijela, imaju posebnu volšebnu moć preko koje se može nauditi vlasniku. Naime, kod turskog naroda čak se i danas tvrdi da ne valja odrezanu kosu bacati napolje pošto je mogu uzeti džinni, svezati u čvor, i omađijati svojim zlom. Ili pak da to učini neki dušmanin ili sihirbaz. Slično kazivanje je i o noktima koje je, prema tomošnjem uvjerenju, najbolje baciti u vatru. Interesantno je reći da gore navedeni profilaktički običaji  potiču od praoca monoteizma Zaratustre a u srednjem vijeku zagovarao ih je i sam Paracelzus.

U kultu čaranja i bajanja širom svijeta prisutno je mnoštvo prakse i vjerovanja povezanih sa mističnom moći ljudskih noktiju. Međutim, ono što im je slično, i što ih na kraju krajeva povezuje, jeste tvrdnja da se s njima mogu dvije osobe spojiti ali i razdvojiti. Obično kada se radi vradžbina za ljubav odnosno vezanje dviju osoba za ritual se uzimaju nokti živog čovjeka. S druge strane, kada se ta ista praksa upotrebljava u cilju razdvajanja partnera ili prijatelja tada se koristi prah od noktiju mrtvaca.

Nagla promjena stava i ponašanja prema određenoj osobi najbolji je pokazatelj da se nešto čudno dešava bilo da je riječ o iznenadnoj ljubavi ili mržnji. No, često ni to nije lako uočiti, pošto se prah od noktiju, prema većini receptura, sipa nekoliko puta željenoj osobi pa je stoga potreban jedan vremenski interval da se detektira postupna promjena ponašanja. Na svu sreću prisutni su i drugi tragovi omađijanosti po kojima se lakše uđe u trag nadnaravnom uticaju.

 

Na nekoj osobi ili na vama samima može se detektirati da li postoji učinak ove čarolije. Simptomi su sljedeći:

– Ako su vam se razdoblja nesanice povećala i postali ste sramežljivi. Uz ovo se često nadovezuje pojava depresije i drugih psihički problema.

– Onome ko je popio ili pojeo prah od noktiju uši često postaju začepljene. Također, tu osobu nije ni briga ko joj šta  kaže jer postane nezainteresirana.

– Javljaju se noćne more, nemir te razdražljivost nepoznatog porijekla, što su uostalom najvažniji simptomi magije rađene s noktima.

 

PRAH ZA STRAST I VJERNOST

Postoji na desetine opisa kako se izrađuje ljubavni prah od noktiju no ovaj smatram među boljim i efikasnijim pošto dolazi iz makumbe, drevnog afro-brazilskog kulta čaranja i dozivanja duhova.

Najbolje vrijeme za izvođenje ove ljubavne čarke je petak, nedjelja ili kad je noć punog Mjeseca. Kako bi ritual imao astralnu snagu poduzmite ga kada su Sunce ili Mjesec u znaku Ovna ili Bika. Na taj način moć vaše vradžbine biće jača i efikasnija.

Isto tako, da bi čaranje bilo propisno izvedeno morate nabaviti ove rekvizite:

– Nove znači nekorištene makazice za nokte.

– Glineni lonac (također potpuno nov).

– Nokte sa vaših ruku i stopala.

 

Opis rituala

Prvo odrežite nokte na rukama i nogama. Zatim stavite nokte u glinenu posudu i neka na jakoj vatri izgore svi ostaci. Potom drvenom kašikom izgnječite ostatke spaljenih noktiju i usitnite ih u prah. Na kraju vam jedino preostaje da dobijeni prah pospremite u papirnatu kesicu ili nešto drugo i sačekate povoljnu priliku da ga sipate voljenoj osobi u hranu ili piće.

Dok ona ili on piju ili jedu, ponovite ovu magijsku formulu za aktivaciju čarke u svom umu:

“Uz ovaj napitak zaljubi se ludo i beskrajno u mene, dok ne poželim drugačije. Nemaš ni snage ni volje da odeš od mene, ni sada niti bilo kada. Neka bude tako i nikako drugačije.”

Sa ovim čaranjem možete vratiti i bivšeg ili bivšu ukoliko imate priliku da im servirate magični prah.

U Bosni se vjeruje da ne valja u akšam i noću sjeći nokte jer se može nagaziti na džinne i šejtane. Negdje se vjerovalo, kao u Cazinskoj krajini, da od takve navike čovjek može nakon smrti postati lampir, što je naš stari naziv za vampira. U Turskoj se vjeruje da se onome ko noću sječe nokte skraćuje život.

Nokte treba nakon sječenja pokupiti i negdje zakopati. Ako neko nagazi na vaš nokat vjeruje se da će postati neprijateljski raspoložen prema vama i počeće vas ogovarati i klevetati.

Isto tako, ako neko gazi po vašim noktima uvijek ćete biti ružni drugima, bez obzira koliko ste fizički atraktivni.

Za sljedeću ljubavnu čarku treba vam nova turpija za nokte i mala staklenka sa poklopcem.

Prije početka rituala dobro operite ruke. U noći punog Mjeseca turpijajte nokte i prah spremite u staklenku. Zatvorite staklenku i misleći na voljenu osobu recite sljedeću formulu:

“Kao što ja volim tebe, ti moraš voljeti mene, neka je naša veza zauvijek zapečaćena i ništa i niko te ne može odvojiti od mene.”

Prah držite u staklenku sve do trenutka kada vam se ne ukaže prilika da ga sipate voljenoj osobi u kafu ili hranu. Dovoljan je prstohvat praha te da sipanje ponovite nekoliko puta, naravno, u onim danima kada bude prilike za to. Sve drugo će učiniti magični prašak.