24.07.2021.

Opasna talismanska magija

Kategorija: ZAPISI I HAMAJLIJE

Arapi vjeruju da je talismanska magija najopasniji magija od sviju postojećih, čak i od voodoo, jer je ona okultna nauka koja proučava nadzemaljska svojstva znakova, brojeva i slova, preko kojih se dolazi u neposredni kontakt sa džinnima (demonima), a koji su zapravo osnovica svake uspješne čarolije.

Kada je čovjek potpao pod djelovanje magijskog zapisa (talismana) on pokazuje sljedeće simptome:

– Iznenada promjena karaktera (iz mržnje u ljubav ili obrnuto, iz zdravlja u bolest, iz poslušnosti u neposluh, iz radosti i zadovoljstva u tugu i mrtvilo, iz mirnog sna u nemir i bijes.

– Opsihrovani (začarani) čovjek često je napet i razdražljiv

– Radi loše stvari bez razmišljanja i onda se kaje ali ih opet nakon toga uradi.

– Žene pod magijom često osjećaju bolove u maternici.

– Začarani osjeća bolove u donjem dijelu leđa.

– Ako je čarka popijena ili pojedena mijenja se miris tijela pa ta osoba ima jak i neugodan znoj. Isto tako, često se žali na bol u stomaku, prekomjerne  plinove, a u vrijeme dok se skida magija čuje se stalno kruljenje u želucu ili se osjeti jaka bol kao da tu osobu neko reže nožem.

– Osobe koje pojedu ili popiju magiju često ili se prejedaju ili izbjegavaju hranu.

– Ponekad, ako je čarka rađena na čvorove, osoba vidi pred sobom nečiju kosu, zapletenu ili smotanu užad, čak i ako su joj oči zatvorene.

– Kod žena se javljaju periodični bolovi bez stvarnog razloga.

 

Kod arapskih naroda, posebno u Egiptu, Alžiru i Maroku, smatra se da su noći sa jakom mjesečinom, kao i 27. ramazanska noć te noć Ašure najidealnije vrijeme za sve oblike čaranja i ogledanja sudbine. Za crnu magiju određeni su srijeda i subota.