31.07.2021.

OČISTITE SE OD NEGATIVNE ENERGIJE

Kategorija: MAGIJA

 

U praksi drevnih vještica posebno su na cijeni  rituali samopročišćavanja uz pomoć kojih svaki pojedinac sa sebe može skinuti negativnu energiju i očistiti auru. Zagovornik rečenog je i poznata britanska vještica Frona K. Iwade koja tvrdi  da su pored rituala namjenjenih za zaštitu porodice, kuće i zemljišta od zla veoma bitni i obredi kojima se čovjek čisti od priljepaka i nakupina negativne energije a koji se za svakod od nas kače namjerno ili slučajno. U tu kategoriju spadaju urokljive oči, nagaze, vradžbine, djelovanje duhova, energetski  vampiri, noćni ili psihički napadi. Frona sugerira da bi se rituali trebali izvoditi svake sedmice no ako je to neizvodivo onda bar jednom mjesečno. U pravilu, obredi pročišćavanja vrše se subotom, prije zalaska Sunca, a završavaju  onog trenutka kada padne mrak. Ovo su neki od njih.

Zapalite četiri nove crvene svijeće i postavite ih u obliku četverokuta. Uđite u njegovu sredinu potpuno nagi, sjednite na crveni jastuk, sklopite oči i nekoliko puta duboko udahnite i izdahnite. Udisaji i izdisaji neka budu što dublji, potrudite se da budu što jači, gotovo do bola. Na taj način ćete očistiti pluća, ali i energijom oko sebe napuniti cijelo tijelo, do najsitnije pore.

Cjelokupno fizičko i duhovno tijelo na taj način naprosto kupate u energiji, obnavljate se, a sve ono što je negativno izbacujete iz sebe i uništavate. Nakon takvog dubokog disanja bićete doslovno preplavljeni energijom. Svijeće ugasite još dok se nalazite unutar četverokuta i spremite ih na neko sigurno mjesto, pošto ih možete koristiti i u narednom ritualu samopročišćenja.

U drugom  ritualu koristite novu bijelu svijeću koju ćete zapaliti i postaviti na neko povišeno mjesto. Potom sjednite u neposrednu blizinu. Ovaj put ne skidate odjeću sa sebe nego ostajete obučeni  no morate se pokriti bijelom plahtom preko glave i cijelog tijela. Zatvorite oči i nemojte misliti ni na što određeno. Pustite neka vam tijelo vibrira, neka se odmori. Bjelina sa kojom ste pokriveni ima na energiju vašeg tijela identičan učinak kao i stvarno tuširanje u kupatilu. Pod bjelinom plahte trebate ugasiti svijeću te je ostavite na neko sigurno mjesto i koristiti u narednom, ponovljenom ritualu.

U trećem ponuđenom obredu koristite šest tanjurića od šoljica za kafu. Poredajte ih u krug ispred sebe i na prvi stavite malo zemlje, na drugi malo zelenog lišća, na treći nekoliko grančica bez lišća, na četvrti nekoliko cvjetova bilo koje vrste, na peti malo soli i na šesti tanjurić stavite kašikicu mljevene kafe. Između tanjurića postavite dvije svijeće, jednu do druge, i zapalite ih. Jedna svijeća neka bude crvene a druga zelene boje. Zatim sjednite na crveni jastuk ispred tanjurića i svijeća, sklopite oči, a ruke spustite u krilo i isprepletite prste. Razmišljajte o onome šta ste radili protekle  sedmice, šta ste postigli dobroga a šta ste učinili lošeg odnosno napravite svojevrsni obračun zadnjih sedam dana.

Kada svijeće dogore do polovine, ustanite sa jastuka i dobro se protegnite. Onda uzmite komad crvene tkanine i na nju sipajte sve ono što je u tanjurićima te na kraju dodajte i ostatke od obje ugašene svijeće. Od svega napravite zavežljaj, koji ćete ostaviti u jednom ćošku sobe. To je svojevrsna ponuda za nevidljiva bića koja žive oko vas. Kada sljedeći put budete radili neki od obreda pročišćavanja, taj zavežljaj ćete baciti negdje napolje bez razmotavanja.

Na taj način tražili ste i dobili pomoć onih dobrih sila koje vam i inače pomažu, a zaštitili sebe i prostor u kojem ste izvodili ritual.