25.04.2023.

NAJPOUZDANIJI ZNACI DA STE ŽRTVA MAGIJE

Kategorija: MAGIJA

Danas se po internetu ili časopisima mogu pročitati svakojake gluposti i neistine o simptomima začaranosti u kojima se doslovno svako može prepoznati, jer su toliko površni i bezvezni, da na kraju ispadne da smo svi omađijani. Ili još apsurdnije, ukoliko želite čuti da ste pod magijom samo se javite nekoj “gatari”, “ezoteristi”, “crvenom magu” ili pak “vidovnjakinji” koji imaju svoje emisije na privatnim televizijama i garantujem vam: saznat ćete vrlo brzo da ste žrtva magije, uroka ili prokletstva. Svi do jednog. Ko se god do sada javio nije mogao čuti drugačiju dijagnozu.

No, na stranu te besmislice i laganje, pošto ovakva tema zaslužuje mnogo ozbiljniji i profesionalniji pristup. Naime, ukoliko ste bolesni ili generalno imate neki zdravstveni problem obavezno idite doktoru. Prvo liječnička konsultacija pa zatim sve drugo. Budu li svi medicinski nalazi dobri a vi i dalje bolesni onda možete sumnjati da se iza toga kriju šejtanska ili nečista posla. Identičan pristup treba biti i kada su u pitanju psihičke bolesti jer primjerice depresija nipošto ne spada ni u kakav oblik magije ili opsjednutosti duhovima.

Vjeruje se da je muslimanu najteže napraviti magiju pošto se ljudi te vjere svaki dan Bogu mole po pet puta.

Klasični znaci začaranosti su: stalna glavobolja ili u određenom dijelu dana ili noći, gušenje u prsima posebno tokom zalaska Sunca i noću, sanjanje košmara poput čudovišta, mrtvaca, zmija, padanja sa visine i slično. Nagle promjene raspoloženja. Averzija prema vjeri i bilo čemu što je religijsko. Iznenadna promjena karaktera: bilo da se osoba promjeni “preko noći” ili naglo zamrzi odnosno zavoli nekoga.

Od ostalih simptoma mogu se navesti slijedeći:

 • Ukoliko je bračni par zdrav a ne mogu imati djecu, ili žena ostane u drugom stanju te ubrzo pobaci, obično u prvom, drugom ili trećem mjesecu. I to joj se stalno ponavlja.
 • Ako se u svojoj kući ne osjećate nimalo dobro, stalno je prisutan u zraku neki nemir koji dovodi do bezrazložnih svađa i napetosti. Dok ste van kuće, na poslu ili negdje drugdje, osjećate se opušteno i raspoloženo, a čim se približite stanu ili kući naglo vam se promjeni raspoloženje, postajete ljuti, mrzovoljni, bez volje i želje.
 • Ako nekome „gori“ tijelo od visoke temperature, osjeća bolove, nemoćan je, bez apetita, muči ga povraćanje i groznica kaže se da je žrtva čaranja sa lutkom. Naravno, ovakva dijagnoza dolazi tek onda kada liječnički nalazi pokažu da osoba nije medicinski bolesna.

Nemir koji osjetite tokom Mlađaka i punog Mjeseca često je pouzdan znak prisutnosti magije. Svaki onaj pojedinac koji promjeni ponašanje tim danima, postane nemiran, živčan, ne može da spava, gubi koncentraciju, osjeća bolove po tijelu ili veliku čežnju najvjerovatnije je pod uticajem čarolije ili nekog duha.

 • Kada muškarac postane iznenada glup  i stalno ide za svojom ženom ili ljubavnicom onda je žrtva jakog ljubavnog čaranja.
 • Ako muškarac ne može da vodi ljubav sa drugim ženama nego samo sa svojom, onda se kaže da je vezan.
 • Kada je neka osoba dugo vremena bolesna i ne može se toga osloboditi (izliječiti) to je pouzdan znak da je omađijana. Ovdje se misli na bolesti koje medicina ne prepoznaje.
 • Ako se osoba konstantno budi u košmaru ili strahu, čudnoj napetosti, između ponoći i tri sata ujutro.
 • U kome se “nastanio” živak (kapljica žive) oboli, mršavi i suši se, a ako je živak “zaklopljen” – umire. Osoba kojoj se podmetne da popije kapljicu žive, inače otrovnog metala, osjeća bolove u stomaku, omršavi, slabi i na kraju umre. Žrtva živaka treba da jede ječmenu čorbu kao i sjeme gorušice sa medom kako bi očistio svoj organizam.

Kada izlazite iz kuće pljunite na prag i prođite, tako da se čarke ne hvataju za vas, nego vrate onome ko ih je pravio ili poslao.

 • Prate li vas stalni životni, ljubavni ili poslovni, neuspjesi. Novac vam izmiče iz ruku. Dešavaju vam se uznemirujući događaji: u stalnom ste gubitku, potkradaju vas, dugovi se gomilaju, zarađujete novac ali on odlazi brzo i ne uspijevate s njim preživjeti … Klijenti vam bez razloga otkazuju dogovore, prolaze mimo vaše radnje ili firme kao da ne postoji, kupuju kod drugih iste proizvode koje vi imate unatoč tome što ste jeftiniji.
 • U prošlosti magija se često radila na domaće životinje koje su naglo i bez očitog razloga krepavale jedna za drugom. Krave su gubile mlijeko ili se ono pretvaralo u krv.
 • Pojedinac ne može sklopiti brak ili vam svaka veza, ma koliko u početku bila divna, završi naglo, često bez objašnjenja. Partneri tu osobu napuštaju bez obzira koliko je predana vezi. Ili, pak, unatoč svom atraktivnom fizičkom izgledu godinama ima status solo. Također, pod magijom se smatraju slučajevi kada đak nikako ne može da završi školu ili student položi određeni ispit bez obzira na velikom trudu, volji i zalaganju.
 • Ponekad čovjek nije meta magije, nečijeg zlonamjernog čaranja, nego je žrtva nagaze, neposrednog susreta sa nevidljivim bićima, od čega zadobije iznenadni strah, napade panike, bole ga udovi ili samo jedan, sanja košmarne snove ili vidi duha blizu sebe. Kada su u čovjeku, na primjer, duhovi poznati kao “džinska djeca” onda on mnogo jede i pije, često nesvjestan toga. Isto tako, potrebno je znati da se može nagaziti na krv, mokraću, vrtlog vjetra, prolazeći pored kontejnera i tako dalje. Prvi znaci nagaze su glavobolja ili trnci u stopalima i nogama.
Postoji nekoliko manifestacija zla ili negativne energije: putem zlog pogleda ili popularnije kazano uroka, preko čarke, kroz zlobne i pakosne misli, kletvom, nagazom, u dodiru sa nevidljivim bićima, bilo u materijalnom svijetu ili kroz snove (astralni svijet). Nadalje, svaki čovjek neprestano prolazi cikluse rasta, vrhunca i pada lične energije. Kada njegova energija raste, ili je na vrhuncu, obično je nedodirljiv za zlo, no, dok ona pada i gubi se jako je podložan svemu s prizvukom negativnog. Također, kraj svake životne decenije slabi energetsku zaštitu tijela pa u tim prijelaznim godinama treba biti oprezan i svjesno izbjegavati negativne misli i djela.