17.05.2022.

MUŠKO ZDRAVLJE: Sve tajne masaže penisa

Kategorija: MAGAZIN

Dok je za nas Evropljane masaža penisa prilično nepoznata praksa među arapskim narodima, ali i onim u Maleziji, Jawi, Indoneziji, ona je dio tradicije koja se prenosi sa oca na sina čim bi on ušao u pubertet. U pitanju je svakako tradicija vrijedna njegovanja čiju bi praksu trebao poznavati svaki moderni muškarac koji brine o vitalnosti svog spolnog organa. Posebno u ovo današnje vrijeme kojim dominira stres, takozvani “tihi ubica”, jedan od glavnih uzročnika većine seksualnih smetnji i problema.

Dublje analizirano praksa masiranja penisa osim svoje kurativne forme ima  i snažan psihološki efekt na muškarca posebno na njegovo samopouzdanje. Ono što vam treba biti glavni motivator da se aktivno  posvetite ovladavanju navedene prakse jeste činjenica da sve ono čemu se iskazuje briga i pažnja obavezno pokaže svoje pozitivne efekte i rezultate.

 

Svrha masaže penisa

Postoji nekoliko metoda i namjena masaže penisa:

* Povećati i produžiti falus. Prema kineskoj medicini, penis se može povećati od 1 do 2 inča. No tekstovi pisani na arapskom jeziku otkrivaju  da se ta veličina može povećati do 4 inča. Nadalje, među indijskim praktičarima joge tvrdi se da se penis može produžiti čak do nevjerojatnih 14 inča?!

* Za liječenje ranih znakova impotencije i slabe mentalne energije.

* Za prevladavanje problema prerane ejakulacije.

* Da bi se povećala potencija i erektilnost penisa a njegove vene  i glavić bili opremljeni sa snažnim protokom krvi.

* Kontrolisanje požude, posebno za samce ili muževe koji su daleko od svojih žena (bez ejakulacije sjemena) i izbjegavanje preljuba.

* Kao vježba za rješavanje stvarnih seksualnih situacija. Masaža penisa kombinirana sa specifičnim vježbama disanja može pomoći muškarcu da kontrolira glavić, kako bi se mogao proširiti, nabubriti, te dinamičkom penetracijom direktno uticati na pojačani intenzitet uživanja osobe sa kojom vodi ljubav. Također, ova praksa masaže pomaže muškarcu da ima dugotrajan koitus.

 

Masiranjem do tvrdog penisa

Prije spavanja uzmite malo ulja za masažu i brzo ga utrljajte na dlanove kako biste ih zagrijali priije masiranja. Potom stavite nekoliko kapi ulja na prste i masirajte međunožje između anusa i testisa. Lagano pritisnite i vodite računa  da masirate samo na jedan način tojest pokretom gore-dolje od anusa do penisa. Učinite to 7 puta.

Efekti ove prakse bit će vidljivi iste noći, kada će penis postići jaku erekciju između 3 – 6 sati ujutro. Masiranje izvodite svake večeri prije odlaska u krevet, posebno kada je hladno vrijeme, kako bi ligamenti i vene penisa bile u najboljoj kondiciji.

 

Kako masažom spriječiti skupljanje masnoće i pojavu “vjetra”? 

Čim se ujutro probudite lagano pritisnite kažiprstom i srednjim prstom desne ili lijeve ruke po dnu osovine penisa (područje blizu dna penisa). Vrhovi prstiju utiskuju se u dno penisa, masirajući ga gore-dolje.

Učinite to oko 2 minute ili brojite u mislima do 99. Prakticirajte ovu jednostavnu vježbu svako jutro jer ćete njome razgraditi masnoću i “vjetar” (uzročnik bolova) koji se nakupljaju u dnu penisa. Također može spriječiti pojavu vena testisa kako starimo.

 

Masažom penisa odgodite orgazam

Prema knjigama Tajul Muluk i Rawd-at-Tirr, čiji je autor Sheikh Nefzawi, masiranje falusa pomoću specijalnog ulja za masažu može pomoći muškarcima da produže izdržljivost tokom koitusa.

Metoda je višekratna masaža u jednom smjeru od dna do vrha penisa. Postavite palac na vrh osovine penisa, a srednji na dno.

Masažu izvodite 2 minute ili dok u mislima ne nabrojite do 99. Ova vježba se može raditi u bilo koje slobodno vrijeme, osim u podne i u predvečerje.

Odabir ulja za masažu

Generalno vlada mišljenje da bi svaki muškarac trebao usvojiti naviku masiranja penisa kako bi održao što duže svoj seksualni život zdravim i uspješnim. Postoji na desetine vrsta ulja koja se preporučuju za masažu a predstavićemo neka od njih.

Maslinovo ulje

Ovo ulje vašem penisu osigurava hranjive sastojke koji su mu itekako potrebni.

Lavandino ulje

Ulje lavande također je vrlo korisno za masiranje penisa. Ako želite poboljšati protok krvi u penisu, tada morate koristiti ulje lavande. Ono će također održati mišiće vašeg penisa mirnim. Penis možete masirati miješanjem ulja lavande s maslinovim uljem.

Senfovo ulje

Ulje senfa ima mnogo blagodati pa se preporučuje i za masažu penisa jer je pruža toplinu a u njemu se nalaze i omega 3 masne kiseline.

Ricinusovo ulje

Muškarci koji imaju iskrivljeni penis svakako bi ga trebali masirati ricinusovim uljem. Postoji mišljenje da redovito masiranje falusa ricinusovim uljem čini ga snažnim i produžuje trajanje snošaja.

Ulje sandalovine je takođe vrlo korisno pošto posjeduje mnoga ljekovita svojstva. Ako penis masirate uljem sandalovine, to povećava protok krvi u falusu. Također se kaže da ukoliko se penis masira uljem sandalovine, to povećava brojnost spermatozoida.

Bademovo ulje vrlo je korisno za masažu penisa. Ukoliko redovito masirate falus ovim uljem osnaži ćete erektilnost. Međutim, bademovo ulje neće vam koristiti samo iznutra već i izvana. Zbog toga što sadrži optimalnu količinu cinka masiranje penisa bademovim uljem održavat će vaš penis zdravim.

Napomena: muškarcima koji boluju od dijabetesa u kritičnoj fazi ne preporučuje se masaža penisa.