23.05.2023.

MRAČNE TAJNE POZNATIH IMENA

Kategorija: MAGAZIN

Jeste li znali da je genijalni Nikola Tesla bio strastveni zoofil? Užasavao se dodira sa ljudima no gajio je posebnu ljubav i perverznu sklonost prema golubovima, jednog od njih čak je smatrao svojim bračnim drugom?! Ni druga slavna imena nisu bez svojih tajnih sklonosti, karakternih izopačenosti i duševnih bolesti. Ovo su neka od njih.

Walt Disney 

Diznijevi filmovi danas su sinonim za nešto bajkovito, na njima su odrasle (i odrastaju) generacije i malo ko njihovog tvorca može da dovede u vezu sa nečim što bi mu se moglo zamjeriti. Međutim, mnogi zanemaruju činjenicu da je Disney u svojim prvim ostvarenjima crnce, Meksikance, Indijance i druge manjine prikazivao kao inferiorne u odnosu na “bijelog čovjeka”. Pored toga, oni koji su radili za Diznija tvrdili su da je on izrabljivao svoje radnike, a ako bi se pobunili – dobili bi otkaz istog trenutka! Tu je, naravno, i podatak da su muškarci koji su radili za Diznijevu imperiju uvijek bili bolje plaćeni od žena, a ne smijemo zaboraviti ni špekulacije da je Dizni kroz svoje animirane filmove gotovo uvijek provlačio prikrivene sotonističke poruke koje nisu bile primjerene djeci.

 

Mahatma Gandhi

Kad se pomene mir u svijetu, mnogima na um padne Nelson Mendela i Mahatma Gandhi , koji spadaju u najveće i najglasnije mirotvorce svih vremena. Bili su pobornici mirnih protesta koji su doveli do velikih društvenih promjena. Međutim, Gandhi je, čini se, bio vuk u jagnjećoj koži. On sam je priznao kako je više puta bio primoran da udari svoju suprugu, aludirajući tako da je ona sama kriva što je dobila od njega batina  pošto ga je, naravno, isprovocirala?! S druge strane, Gandhi je bio poznat i po pojedinim prilično  rasističkim stavovima u vezi s narodima koji su živjeli na prostoru Južne Afrike, tako da definitivno nije bio bezgrješan kakvim se pojedinci trude da ga predstave.

 

Bob Marley

Jednog od najslavnijih muzičara svih vremena mnogi i danas smatraju svojim idolom, ali njegova supruga Rita otkrila je muževe najmračnije tajne – istakla je da je on bio veoma nasilan i da ju je zlostavljao kad god je imao priliku za to, a ispričala je i da je Marley za sobom ostavio nekoliko vanbračne djece koju nikada nije priznao.

 

John Lenon

Mnogi ljudi pjesmu “Imagine”, čiji je autor tvorac Beatlesa, smatraju himnom mira, dobrote i ljubavi, a pacifisti širom svijeta u njoj pronalaze principe svoje životne filozofije. Mada bi se moglo očekivati da neko ko je napisao takvu pjesmu i sam živi po tim načelima, oni koji su poznavali Lenona kažu da je on bio daleko od čovjeka za čije se ime mogu vezati mir i ljubav. Naime, pričalo se da je John od djetinjstva bio agresivan i nasilan, a njegovi ovisnički, skoro patološki odnos, i sukobi sa suprugom Yoko Ono gotovo neprestano su punili novinske stranice.