25.08.2022.

Mala škola gatanja: 13 PITANJA

Kategorija: FALANJE

Porijeklom, ova vrsta ogledanja stiže nam iz drevnog Egipta. Prema legendi, svećenici su pred faraonima velikom kašikom grabili pod vodom komade drveta na kojima su bili ispisani pojedini hijeroglifi. Svaki je hijeroglif imao svoje tumačenje, a ovisno od pitanja bili su davani i različiti odgovori. Kasnije, ovaj način falanja pretočio se u iscrtavanje hijeroglifa po papirusima, a evropski srednji vijek ga je obogatio ispisivanjem određenih poruka na pergamentu.

Danas je ovaj oblik ogledanja manje poznat, iako je veoma jednostavan. Uzmite 13 crvenih papirića veličine pet puta pet centimetara. Debljina im nije važna, ali je bitno da su svi jednako debeli ili tanki. Na svaki od njih ispišite po jedno pitanje plavim flomasterom ili hemijskom olovkom. Pazite da odgovori na postavljena pitanja mogu biti isključivo ili DA ili NE. Papiriće nemojte savijati, već ih složite jedan na drugi i nosite uza se barem sat vremena prije nego li želite dobiti odgovore od njih.

Bez obzira na što se pitanja odnose, odgovore na njih ćete tražiti isključivo u satovima koje ću navesti. To su ponedjeljak od 10 do 11 i od 18 do 19 sati, utorkom od 9 do 10 ili 0d 17 do 28 sati, srijedom od 11 do 12 ili od 19 do 20 sati, četvrtkom od 12 do 13 ili od 20 do 21 sat, petkom od 8 do 9 ili od 16 do 17 sati, subotom od 12 do 13 ili od 20 do 21 sat, a nedjeljom isključivo iza 21 sat.

U navedenim satima, stavite na plamen posudu hladne, pitke vode i zagrijte je do ključanja. Ugasite plamen i sačekajte da se voda malo ohladi. U međuvremenu, na dno što šire staklene posude pobacajte crvene papiriće, s pitanjima okrenutim prema dnu. Zatim oprezno ulijevajte u tu staklenu posudu toplu vodu.

Onaj papirić koji ispliva prvi na površinu tople vode daje pozitivan odgovor na pitanje koje je na njemu napisano. Papirić koji drugi ispliva na površinu daje negativan odgovor na pitanje koje je na njemu ispisano. Treći papirić koji na taj način ispliva s dna na površinu dat će odgovor MOŽDA, što nije ni nijekanje ali ni potvrda dobrog rješenja pitanja koje je na njemu isplivalo.

Nakon jednog takvog korištenja, svi papirići sa postavljenim pitanjima se bacaju, a baca se i voda koja je korištenja za ovo falanje. Želite li nastaviti sa ogledanjem, tada morate na papirićima spremna nova pitanja. Nikakvog ograničenja za broj ogledanja u određenom satu za ovakvu vrstu očitavanja budućnosti nema, uvjet je jedino naša spremnost da unaprijed napravimo koliko god želimo kompleta po 13 pitanja.

Na opisani način se gatati može i samome sebi i nekoj drugoj osobi. Isto tako, može se falati i osobi koja nije prisutna, ali pod uvjetom da je uz staklenu posudu prislonjena njezina fotografija.