15.03.2022.

MAGIJOM PROTIV MAGIJE

Kategorija: MAGIJA

Vjerovali ili ne, protiv vradžbina, vještica i zlog oka možemo se boriti i kontra magijom koja se često zna pokazati efikasnijim načinom borbe protiv sila zla nego li molitvama.

Protiv čarke koja izaziva stalnu svađu i neslogu između muža i žene potrebno je sakupiti kišnice u lonac i njime tri puta obići oko kuće začaranih supružnika i na kraju trećeg kruga zaustaviti se ispred ulaznih vrata, stati na prag, i reći: “Abrakadabra, Abrakadabra”.

Ako sumnjate da ste se zaljubili u neku osobu kao rezultat ljubavne magije uzmite šaku zemlju iz njezinog otiska cipele i pomokrite se na nju. Kad mokraća ispari, ponesite tu zemlju sa sobom i bacite je sebi iza leđa govoreći:” Odlazi od mene čarolijo!”. Nakon toga idite se naći ili susresti sa tom osobom i ako je bila čarka vaša će se ljubav odmah pretvoriti u mržnju. No, sa druge strane, ukoliko i dalje osjećate ljubav, nije u pitanju čatolija već prava ljubav.

Ukoliko mislite da ste žrtva zlog oka svake večeri, ukupno devet dana, zapalite po jednu voštanu svijeću. Ujutro ostatak voska bacite što dalje od svog doma.

Imate li sumnju da je na neki vaš predmet koji koristite ili pak na odjeću rađena magija odmah je stavite u vatru. Taj pepeo potom bacite u vjetar da ode što dalje od vas.

Vradžbine usmjerene na vas možete rasturiti tako da u bakrenu posudu ulijete sedam kašika etilnog alkohola i ubacite 49 zrna soli. Posudu stavite na vatru i ako začujete da sol glasno pucketa magija je aktivna. Pošto ste se uvjerili da ste žrtva mračnih sila napravite kuglicu od pčelinjeg voska i pribadačom ugravirajte na njoj svoje ime. Lopticu potom zamotajte u list vinove loze, stavite je u malenu kesicu, i držite pod svojim jastukom sedam noći. Nakon toga kesicu sa lopticom bacite u rijeku ili potok.

Zle magije se poništavaju i na ovaj način: uzmite zelenu maslinovu grančicu, zapalite je i pustite da izgori. Kada se stvorio žar, ugasite ga svetom vodom. Sakupite crnkastu kašu, koja se pritom stvorila od ugašenog žara, i stavite je u teglu punu zemlje. Zatvorenu teglu držite u kući na nekom tajnom mjestu.

I za kraj još jedna kontra-čarolija:

Kupite maćuhice i osušite ih u crvenoj svilenoj kesici koju ćete nositi uza se dan i noć. Na kraju devetog dana zapalite tu kesicu i pustite je da gori sve dok se ne pretvori u prah a koji ćete skupiti i baciti niz rijeku.