17.05.2022.

Magijom protiv alkoholizma

Kategorija: MAGIJA

Odavno je poznato da okultno zadire u sve životne sfere čovjeka te da se bavi i onim najdelikatnijim problemima poput alkoholizma. Naime, otkad postoji navika da se pije žestoko piće od tada se vračevi, vještice i čarobnjaci trude stati tome na kraj. Kakve su nam recepte otkrili pogledajte u pregledu bosanskih, rumunjskih i bugarskih čarolija.

Ide se do groba osobe koju ste za života poznavali noseći sa sobom litru rakije. Flaša se zakopa u taj grob a onda kaže:
“N., donio sam ti rakiju, kako je ti ne možeš piti jer si mrtav, tako da u N. (ime pijanca) umre želja da je okusi ili popije.”
Rakija ostaje zakopana u grobu tri dana i noći a potom se izvadi, i u nju sipa malo praha sa groba, te servira alkoholičaru da je pije.

Staviti kovanicu veće vrijednosti u usta mrtvaca da u njima odstoji tri dana. Potom se kovanica opere u rakiji koja se posluži pijancu. Čim je popije izgubit će okus (želju) da je pije.

U usta mrtvom psu stavi se nekoliko kovanica i ostave devet dana. Poslije toga novac se uzme i njime kupi alkoholno piće koje se posluži pijancu.

Ježa treba uhvatiti, staviti u bakarni lavor, pokriti i ostaviti da spava u njemu. Mokraća koju tamo ostavi mora se dati pijanici u hrani ili piću kako bi izgubio naviku alkoholisanja.

U rakiju se stavi živ miš kako bi se ugušio u njoj a onda se izvadi te rakija daje pijancu kojeg treba odviknuti od pića.

Od jednostavnijih recepata postoje oni u kojima je glavni i jedini sastojak životinjski izmet.

Stavite malo kravlje balege u vino i neka to popije.

Uzme se izmet pauna, za muškarca, ili izmet od paunice, za ženu, i stavi u piće onom ko voli piti. Navodno, čim to ispije u njemu će nestati želja za alkoholom.

Negdje se vjeruje da ukoliko se u rakiju ili vino sipa malo žablje mokraće ili mlijeka crne svinje pijancu će se isti tren ogaditi alkohol i neće ga više konzumirati.