28.07.2021.

Magija za vjernost muža

Kategorija: LJUBAVNA MAGIJA

Od davnina najpopularniji oblik magije jeste onaj ljubavni, kojima usamljena srca pokušavaju doći do suđene osobe i ljubavi a oni koju su je već pronašli nastoje ljubavnim ritualima osigurati da ta sreća i potraje. Naime, kao i u prošlosti i danas su mnoge veze i brakovi pred velikim iskušenjima, posebno onima koji se tiču prevare. Stoga borba za ljubav nikad ne jenjava a mnoge stravarke, lokalne mađijarke i pojedine hodže i derviši imaju pune ruke posla da udovolje svima onima koji žele na tajan, magijski način osigurati mir i slogu u svojoj kući i braku.

Naravno, postoje i poneke čarolije koje možete izvesti samostalno, bez pomoći stručnog lica, a one su plod dugogodišnjih iskustava i prakse. Saznajte kojim se to vradžbinama služe žene po Bugarskoj, Bosni i Hercegovini i Rumuniji da bi ukrotile nevjerne muškarce.

Riblja kost

Kod bugarskih žena tradicionalno se čara za muževu vjernost tako što se odreže malo vune sa ovce koja nije rađala te se prikupi 13 zrna pšenice sa 13 različitih njiva. Nad svakim zrnom se kaže ime osobe i da bude vjeran i odan. Vuna i zrna se potom tajno ušiju u odjeću muža ili se sakriju u jastuk ili pod krevet na kome on spava.

U drugom čaranju za ljubav i vjernost potraži se kost od ribe i dobro opere. Sa njom pod uzglavljem treba da muž prespava sedam noći, naravno, pod uslovom da on ne zna za to. Osmi dan žena riblju kost razlomi na tri dijela – prvi komadić se baci na raskršće, drugi u tekuću vodu a treći se ušije suprugu u odjeću ili mu se sakrije u krevet, pod mjesto na kojem on spava. Nakon što to učini žena ne smije popiti ni gutljaj vode cijeli taj dan u protivnom magija neće biti djelotvorna.

Savijena igla za impotenciju

Kod bosanskih žena postoji mnogo ritualnih postupaka kojima se želi muž natjerati na vjernost. Jedan od najpoznatijih je onaj da žena svaki mjesec odsječe po pramen pubičnih dlaka i baci ih na vatru da izgore. Taj postupak, navodno, uzrokuje čudesan efekat da muž samo gleda u nju i ni u koju drugu ženu.

Ukoliko bi pak supruga posumnjala da joj muž odlazi kod ljubavnice onda ona za njim zaključa ulazna vrata uz ovu basmu: „Ja zaključah ova vrata, ja ne zaključah vrata nego zaključa mome (reći ime muža) muk i lik u usta i kilit na usta, veledalin amin“. Nakon ove basme, vjeruje se, on će kod ljubavnice biti mrzovoljan i šutljiv te će se brzo vratiti kući.

Osim toga, žene suznale odlaziti kod stravarki da im saviju šivaću iglu u krug, ponavljajući neku od tajnih basmi, koju bi žena bacila za mužem kada bi on pošao ka drugoj. Po kazivanju pojedinih informatora od toga je muž kod ljubavnice postajao impotentan, gubio bi mušku moć, i postiđen se vraćao kući. Ako bi se takav scenario desio nekoliko puta on bi neminovno dovodio do prekida izvanbračne veze.

Da se omraze muž i ljubavnica

Ako se nevjerstvo već desilo odnosno zna se ime muževe ljubavnice tada se moglo ići u agresivniji tip magije. Kod Rumuna prevarena supruga mora da sjedne u kočiju i sa njom se vozi dvadesetak metara. Onda iziđe iz kočije tojest konjske zaprege i sa desnog točka na papiru prikupi malo masti, zatim ode do zadnjeg lijevog točka i tu također prikupi malo masti govoreći: „ Kad se ova dva točka spoje, neka se spoje moj muž i njegova ljubavnica.” Čarka se nastavlja na sljedeći način: misleći na preljubnički par, žena govori: “Kao što ovaj točak bježi pred drugim točkom, neka i moj muž bježi pred njom“.

Nakon toga prevarena žena se vrti ispred kočije, blizu lijevog točka i govori: “Vraćam se prema tebi, lijevi točku, tako će tvoja moć biti još veća”. Tu se na papir pokupi još malo masnog mulja, potom ide do desnog stražnjeg točka,  i ponavlja postupak govoreći: “Kad se ova dva točka spoje, neka se spoje moj muž i njegova ljubavnica”.

Potom žena koja izvodi ovo čaranje pomiješa četiri uzorka prljave masti i sa njome odlazi kod ljubavnice. Kada dođe u njenu blizinu lagano je dodirne prstom, koji je prethodno umočila u onu mast sa kotača, po odjeći i tiho kaže:“ Kao sto se ovaj točak udaljava od drugog, neka se moj muž udalji od tebe. Kao što je ovaj masni mulj crn, koji bacam na tebe, tako neka se vas dvoje jedno drugome zacrnite u očima“.