2.10.2023.

LJUBAVNIČKA MAGIJA

Kategorija: LJUBAVNA MAGIJA

Iako je svaka ljubavna veza ili odnos u većom ili manjoj mjeri intenzivan, moramo priznati da ono što nam je zabranjeno ima veću draž i budi jače uzbuđenje. Ne kaže se džaba kako je uvijek kod komšije trava zelenija ili još konkretnije – tuđe je slađe! Zato su ljubavničke veze od davnina bila posebna tema kada se priča o ljudskim odnosima, i mada više nisu tabuisane kao nekada u prošlosti, još uvijek stvaraju skandale, potiču ogovaranja, ljubomoru, mržnju, bijes ili čak okončaju nečiji brak. No, kako god bilo, ljubavnika i ljubavnica je uvijek bilo i uvijek će ih biti, sviđalo se tome kome ili ne, pa upravo zato u magiji ima popriličan broj čarobnih recepata kako takvu vezu očuvati, zaštititi ili prekinuti.

ČARKA ZA SRETNU VEZU

Kako biste osigurali sreću sa svojim ljubavnikom ili ljubavnicom napišite svoje ime i ime voljene osobe na crvenom papiru, onda taj papirić metnite u bijelu šolju, dodajte u nju kašičicu meda i zakopajte je na obali neke čiste rijeke.

ČARKA ZA PREKID

Često nije lako, a niti jednostavno, prekinuti zabranjenu ili izvanbračnu aferu. Zato dodatni stimulans koji će staviti tačku na tu odluku nalazi se u ovoj prilično jednostavnoj čarki: Nakon kupanja izgovorite Oče naš i Zdravo Marijo u svojoj sobi. Nakon toga se obucite, uzmite novu crnu i crvenu svijeću, izađite napolje i uputite se ka nekoj raskrsnici. U sredini raskršća postavite obje svijeće, zapalite ih, recite svoju želju za prekidom veze, i vratite se kući bez osvrtanja nazad.

UPOZNATI BOGATU ŽENU

Da bi muškarac upoznao bogatu ljubavnicu on petkom, dok je Mjesec u prvoj četvrti, odnosno u fazi rasta, odlazi na neku raskrsnicu noseći sa sobom litru ruma, metalni novčić najveće vrijednosti i crnu svijeću. U sredini raskršća mora postaviti svijeću, zapaliti je, a potom na njenom plamenu zapaliti jednu svoju stidnu dlaku, govoreći ovom prilikom kako želi da mu se u bliskoj budućnosti u životu pojavi bogata žena. Čim je to napravio sve donešeno ostavlja na raskrsnici a on se vraća kući bez osvrtanja unazad.

ČARKA DOMINACIJE

Kako bi žena dominirala nad svojim ljubavnikom treba da skuha jak čaj od matičnjaka i kamilice, zasladi ga medom te ga ponudi ljubavniku da popije. Praznu šolju u kojoj je bio čaj treba zakopati u saksiju i držati je u svom domu.

ČARKA VJERNOSTi

Da vas ljubavnik nikada ne bi prevario ukradite cvijet iz crkve ili mladenkinog buketa, stavite ga u Bibliju, i nakon što se osuši, podmetnite ga u džep ljubavnikove odjeće.

ZAŠTITITE SVOJU LJUBAV 

Kako ničija zavist i ljubomora ne bi naštetile dinamici i vatrenosti vaše ljubavne veze nakon što vodite ljubav sa partnerom ili partnericom zapalite bijelu svijeću pored grančice sedef trave. Tada zamolite svog anđela zaštitnika da čuva vas i vašu romansu od zlog oka čiji bi uticaj mogao naštetiti harmoniji i skladu.

ČARKA TAJNE VEZE

Kako bi vaš ljubavnik ili ljubavnica ostali zauvijek nepoznati drugima, odnosno da maksimalno osigurate diskreciju svoje veze, tačno u ponoć nacrtajte zvijezdu na listu bijelog papira i unutar nje napišite ime ljubavnice. Ostavite papir da odstoji u Bibliji 24 sata a iza toga odnesite papir na raskrsnicu i zapalite je na plamenu crne svijeće. Ne smijete dozvoliti nikome da vidi šta vi radite, u protivnom čarolija neće imati željeni efekt.