26.07.2021.

LJUBAVNE ČARKE ZA ONE U BRAKU

Kategorija: LJUBAVNA MAGIJA

 

Bračni život često nije lak, posebno kada dođu djeca, i plam ljubavi se počne gasiti. Zbog toga su se žene vijekovima na razne načine dovijavale da spase brak i očuvaju familiju. Pomoć se tražila svugdje pa i u magiji. Pročitajte kako. Možda će i vama neki od ponuđenih recepata spasiti brak.

 

ČARKA ZA VJERNOST

Za ovu čaroliju treba vam crni konac. U noći punog Mjeseca otiđite na groblje i potražite grob žene koja se zove kao i vi. U njen grob se zakopa konac u dijelu gdje se nalazi glava. Tom prilikom se kaže:

Na groblju je bujna trava, zelena,
tvoje tijelo leži u zemlji sirovoj,
pomozi mi N. (svoje ime reći)
prišiti ka sebi N.(njegovo ime)
odužit ću ti se.

Konac se ostavi tako zakopan dva dana a onda se pokupi i odnese kući. Sa njim se voljenoj osobi prišije dugme, obično na košulju, govoreći:

Koncem ušivam dugme za košulju
a smrt N.(njegovo ime) za N.(svoje ime). Neka bude tako.

Kroz dva dana voljena će osoba postati vezana za vas sve do groba tojest cijeli život.

 

ČARKA DA MUŽ NE TUČE ŽENU

Žena na koju muž podiže ruku treba uzeti konopac kojim su bile vezane ruke mrtvacu i umočiti ga u čašu vode. Tu vodu zatim daje nasilnom mužu da je popije. Od tog dana neće više biti agresivan prema njoj.

 

ČARKA ZA LJUBAV

U noći punog Mjeseca sa niti crnog konca treba otići na groblje i zakopati ga u grob u kojem je ukopan čovjek sa istim imenom kao i voljena osoba. Konac se ostavi zakopan tri dana a onda se pokupi. Tim se koncem voljenoj osobi ušije bar jedno dugme na odjeću koju on nosi. Dok se ušiva dugme govori se:

Na zelenoj livadi suha trava raste
pelin livada gorka kao toska,
suha kao doska.
Ja prišivam gorku tosku,
mrtvačku dosku,
mog dragog N. (reći njegovo ime) sebi.

 

ČARKA ZA MIR U KUĆI

Ako u kući postoji neki član familije koji se stalno svađa ili izaziva prepirke treba dok on ili ona spava iz kućnog ćilima izvući končić i njime toj osobi izmjeriti usta. Kada se usta izmjere na končiću se svežu tri čvora govoreći:

Kako sveza ove čvorove, tako svezah i tebi N., usta
da ne govoriš ništa protiv ostalih ukućana.

Končić sa vezanim čvorovima se potom stavi u jastuk svadljive osobe.

 

ČARKA DA MUŽ VOLI ŽENU

Žena koju muž slabo pazi ili je ohladio spram nje treba u ruci držati živu ribicu i ponavljati ovu bajalicu sve dok riba ne ugine:

Kako ti ribice bez vode ne možeš biti,
tako i n.bez mene ne mogao živjeti.
Kako se ti ribice gušiš bez vode
tako i N. bez mene ne mogao disati.
Kun nun fajakun!

Od uginule ribice žena mužu nešto skuha za jelo pa poslije toga on neće moći živjeti bez nje.

 

ČARKA ZA VEZATI MUŽA

Kupite lonac sa poklopcem i stavite ga pod kućni oluk, tako da se napuni kišnicom. Kad želite imati intimni odnos sa mužem, samo poklopite lonac. Kada on napusti kuću, na primjer zbog poslovnog putovanja, unesite poklopljeni lonac sa kišnicom i držite ga unutar kuće.

 

ČARKA DA MUŽ ŽELI SUPRUGU

Kad žena hoće da je muž voli, a ovaj slabo mari za nju, izbjegava seksualne odnose, kada bi ona, onda ona izvuče lastiku iz njegovih gaća i na njoj zaveže devet čvorova, ali tako jako, da ih niko ne može odvezati. Tu lastiku sa čvorovima stavi pod madrac da muž na njoj spava devet noći. Kad prođe to vrijeme onda lastiku zapali u vatru šporeta ili peći, koja mora biti nova i da je prvi put vatra zapaljena u njoj, i čim izgori njena želja će se ispuniti – vodiće često ljubav sa mužem.

 

Morate znati da se ljubavna magija radi u periodu od Mladog pa do punog Mjeseca. Nakon toga ne. Također, čvorovi se uvijek vežu nekoliko dana prije punog Mjeseca. Ni prije ni kasnije.

Oznake: , , , ,