3.05.2024.

Ljubavna magija: BRAČNE ČARKE I BAJALICE

Kategorija: LJUBAVNA MAGIJA

U današnje, moderno vrijeme, preočito je da se promijenilo mnogo toga, pa i sam pogled na brak. Ljubavni partneri više nisu spremni da sve trpe i žrtvuju se “za dobar glas”, ili spas familije, pa se sve češće i lakše odlučuju za razlaze i razvode. Naravno, među njima postoji veliki broj opravdanih raskida, pošto su im karakteri i životni planovi previše dijametralni, dok su kod drugih zapravo u pitanju tvrdoglavost, ego, inat i ostale ljudske bedastoće.

Ukoliko spadate u ovu drugu grupu i vjerujete da su vaši trenutni problemi ili krize rješivi te da nema potrebe za razilaženjem onda svakako poslužite se nekim od magijskih recepata. No, morate znati, da skoro niti jedan recept (čarka, vradžbina) ne djeluje od prve te da ih morate ponavljati sve dok ne vidite da daju željeni učinak.

Na Kubi žena da bi zadržala muža u braku, ili ljubavnika u vezi, odsječe svih deset noktiju sa nožnih prstiju, prokuha ih u vodi s kojom zatim skuha kafu i ponudi muškarcu da popije.

Kako bi vezala muža za sebe, i tako ga spriječila da je napusti, supruga mu mora tajno uzeti tri dlake sa glave ili tijela, spojiti ih i svezati crvenim koncem, a onda zakopati pod žbun sedef trave.

Mnoge Kubanke koriste slijedeći recept u namjeri da zadrže muža i spase brak. Hladnom vodom operu stražnjicu i tom vodom skuhaju kafu koju će popiti suprug. Nakon toga, prema lokalnom vjerovanju, muž nema snage da je napusti.

Nepogrešiva i dugotrajna ljubavna čarka je prah koji se dobije pečenjem u rerni mušice poznate kao muha zlatara (Lucilia sericata), od koje se dobije sitan prašak. Njega muškarac ili žena diskretno sipaju željenoj osobi u vino ili liker sa tri kapi krvi iz malog prsta lijeve ruke. Umjesto ovoga, žene mogu koristiti menstrualnu krv.

Da bi učinila muža vjernim žena mu mora diskretno izmjeriti penis u erekciji sa crvenim koncem. Tu mjeru potom ušije u rub svoje haljine. Nakon toga stare Kubanke tvrde slijedeće: “To je tajna. Biće tvoj, samo tvoj. On neće biti muškarac ni za jednu drugu, samo za tebe“.

Osim navedene čarke može se učiniti i ova: svakog dana treba na svojim tabanima napisati njegovo ime. Potom bosih nogu hodaj po zemlji dok se napisano ne izbriše samo od sebe. Na taj način muškarac postaje ženin rob. Poželjno je čaroliju izvoditi svakog dana, nebitno u koje vrijeme.

Muškarac se može omađijati i basmama. Jedna od njih, iznimno popularna među bošnjačkim djevojkama tokom prošlog vijeka je ova koja se napiše na mladi petak crvenom olovkom na papir, premota i nosi uza se kao ljubavni zapis. Njen tekst potrebno je naučiti napamet i izgovarati svakog dana te nakon toga puhnuti niz svoje tijelo.

Hajde, basmice, po Bogu sestrice

ja te poslah po ovom papiriću za mog dragog Alena.

Hajde, ne zapiri, ne u kuću, ne u piću, ne u drvo, ne u kamen,

ne u mlin, ne u mlinsko kolo, ne u hamajliju, ne u dilbagiju.

Hajde, gdje ga sretneš tu ga lupi, tu ga zdupi, i menika povrati

medenijem okom i vučjim skokom, veledalin amin.

MALI SAVJETI KOJI LJUBAVI VRIJEDE

Najvažnija stvar u svakom odnosu je povezanost partnera. No, tu se ne misli samo na onu fizičku odnosno tjelesnu povezanost nego i spiritualnu. Kako biste imali i tu konektiranost koristite jednostavnu ali prilično jaku magiju. Naime, svežite u čvor svoju i partnerovu neopranu čarapu, kao i gaćice ili potkošulje, i sakrijte ih negdje pod krevet na kojem spavate ili u orman s odjećom. Na taj način vaše energije ostaju povezane dugo vremena.

U Bosni pojedine žene nakon odnosa sa mužem namjerno obuku njegove gaćice i nose ih sedam dana, kako bi na taj način produbile suprugovu ljubav i želju za intimnošću.

Nikada svom partneru ili partnerici ne govorite NEĆU jer je to iznimno destruktivna riječ koja narušava svaki a posebno ljubavni odnos. Umjesto NEĆU kažite MOŽDA. Na taj način izbjegavate niske vibracije koje kvare emotivnu vezu.

Svake godine, bar jednom, sve vaše zajedničke slike stavite pod zapaljenu crvenu svijeću i ostavite je da izgori. Dok sjaji i izgara svijeća u slike akumulira svoju ljubavnu energiju, koja se, zatim, aktivira u paru koji je na njima. Zbog toga na fotografijama morate biti samo vas dvoje.

U noćima punog Mjeseca ne smijete dozvoliti mjesečini da prodire u spavaću sobu ili pada po bračnom krevetu pošto preko nje dolaze poslane magije, negativne energije ili duhovna bića, koja isisavaju ljudsku energiju. Zbog toga su mnogi ljudi tokom noći punog Mjeseca neispavani, nervozni i lošeg raspoloženja pa tada lakše dolazi do svađe ili prepirke. Ozbiljno shvatite ovaj savjet i uvijek držite spuštene roletne ili navučene tamne zavjese sve do jutra.