5.04.2023.

Kuhinja ne smije biti bez soli… Znate li razlog?

Kategorija: MAGAZIN

Niko od nas ne želi imati lošu, negativnu energiju oko sebe i u mjestu gdje živi. Osim što će povećati nepotreban stres i tjeskobu u čovjeku također postoji velika šanse da će to izazvati kućno siromaštvo. Upravo zato u mnogim kulturama egzistira na desetine načina kako uz pomoć soli protjerati bijedu i ukloniti teške vibracije.

Pomiješajte morsku sol s vodom i operite podove po cijeloj kući. To će ukloniti sve negativne energije iz kuće. I nikada ne kuhajte bez soli. Postoji mnoga vjerovanje u tajanstvenu moć soli. Sada možete doznati neka od njih.

Astrološki je sol povezana s Venerom i Mjesecom. Ako sol padne, to znači da se demonski učinci počinju pojavljivati od oba planeta. To može uznemiriti pojedinca na mnogo načina. Stoga treba pažljivo rukovati sa solju prilikom pripreme hrane ili soljenja.

Vjeruje se da kamenu sol ne treba dirati nečistom rukom. Ako to učinite mogli biste se suočit se s financijskim poteškoćama. Pojaviće se bijeda.

Prosipanje soli također se smatra znakom loše sreće. Stoga, kada sol padne na tlo, ne smije se čistiti nogama, već je treba očistiti mokrom krpom.

Poprskajte kamenu (krupnu) sol jednom mjesečno na uglovima kuće. Nakon nekoliko mjeseci, uklanjanjem stare i dodavanjem nove soli, negativna energija u kući će nestati. Mir će vladati a sreća će trajati. Dakle, niti jedna kuhinja ne smije biti lišena soli. Vjeruje se da ako ima soli berićet neće bježati od kuće. Stoga je običaj da se i novac drži u blizini soli kako bi se stimulisao finansijski priliv i onemogućila krađa.