8.12.2022.

KANALISANJE LUNARNE ENERGIJE

Kategorija: MAGAZIN

Nije nikakva tajna da sam potpuno opčinjen sa punim Mjesecom! Zapravo, ne poznajem nikoga koga to nebesko tijelo u svojoj stalnoj i fascinantnoj preobrazbi (cikličnoj kontemplaciji) bar malo ne ostavlja bez daha.

Čak i ako njegovo ekspanzivno kretanje ne osvijetli uvijek područja koja su spremna da zasjaju u našim životima zbog kosmičkog tranzita (izazivajući pritom neku nelagodu), uvijek imamo puno toga za naučiti u datom trenutku.

Poznato je da se direktno povezivanje sa lunarnog energijom vrši onda kada stojimo nagi na mjesečini no ne možemo uvijek biti noćni nudisti, posebno ne u zimskim mjesecima. Stoga nam lunarna voda, osim što je praktična, omogućava da ovu moćnu i prirodnu energiju koristimo na nekoliko načina. No, prije nego li zađemo u taj praktični dio teksta pozabavimo se malo sa uštapom.

Kako svi znamo Mjesec je jedini Zemljin prirodni satelit i u punoj fazi (uštap) njegov lunarni disk je u potpunosti obasjan Suncem te vidljiv (uglavnom noću), jer je to trenutak kada se suprotstavlja Suncu u odnosu na Zemlju.

Tada, u tom nadasve magičnom intervalu, dominantne su pojedine energije, a naročito ona koja dolazi od lunarne Boginje, što ukratko znači: ekspanzivnost, plodnost, prosperitet, preosjetljivost, izraženiju intuiciju.

Neki od glavni uticaja uštapa na nas ljude jeste društvena ekspanzija. Generalno u ovoj fazi je veća vjerovatnoća da ćemo komunicirati sa drugima i biti si međusobno bliži. Isto tako, nježna energija punog Mjeseca poziva nas na slavlje! Bilo da se radi o malim ili velikim postignućima, u ovoj fazi ipak osjećamo veću motivaciju za rituale slavlja, jer posao koji se odvija u polumjesecu je često težak. Zato dok traje uštap proslavite plodove svog rada.

Također, vrijeme je da se pokažete svijetu! Svaka lična promocija, bilo da se radi o novoj odjeći ili projektu na kojem radite neko vrijeme, ovo je faza u kojoj ćete se osjećati najpouzdanije i ispunjeno. Pun Mjesec je kratko razdoblje kada je energija na vrhuncu i slijedi njen postepeni pad, tako da nije dobro vrijeme za donošenje velikih ishitrenih odluka. Ako ste osjetljivi, emotivni, pripremite se za prelijevanje emocija. U ovoj fazi, intuicija je takođe visoka.

Sve mjesečeve faze su specifične, svaka na svoj način. Dok traje uštap skloni smo da budemo narcisoidniji zbog ove boginjine ekspanzivne energije koja nas okružuje, a što se posebno reflektora u brizi o kosi/ćelavosti, njezi kože, samozadovoljavanju, seksu, bavljenju fizičkim aktivnostima, između ostalog…, sve navedeno je ugodnije u ovoj fazi.

 

LUNARNA VODA

Mjesečeva voda je najprostije kazano voda koja je “napunjena” lunarnom energijom. To je još jedan način na koji možemo da kanaliziramo astralnu energiju te je koristimo za svoju korist u ritualima.

Za pripremu mjesečeve vode u osnovi će vam trebati:

-1  staklena boca sa poželjno providnim poklopcem.
– Krupna so za čišćenje boce
– Po mogućnosti filtrirana voda.
– Elementi za posvećenje (generalno), svijeće, biljni tamjan itd…

U noći punog Mjeseca nakon čišćenja boce krupnom soli, napunite je vodom i stavite pod mjesečinu, misaono izražavajući svoje namjere za tu vodu (ako ne koristite elemente posvećenja). Vodu sklonite prije zore kako ne bi pri dodiru sa sunčevim zrakama postala solarna. Čuvajte je na tamnom mjestu ili držite prekrivenu maramicom do upotrebe.

Čemu služi lunarna voda?

Može se koristiti za kupanje.
Kao sprej za čišćenje prostora od negativne energije.
Za blagoslove.
Za biljke.
Ako slikate, možete je koristiti za miješanje boja.
Za pripremu čaja i kuhanje.