26.09.2022.

KAKO OSVOJITI, ZADRŽATI ILI VRATITI ŽELJENU OSOBU

Kategorija: LJUBAVNA MAGIJA
Pod nazivom brazilska magija egzistira širok spektar raznih afričkih vudu  kultova od kojih su najpoznatiji macumba, umbanda, condomble te bahijski kult čaranja. Kao što se vidi iz navedenog ovdje je riječ o zaista raznolikom dualističnom spektru okultne prakse, koja bi se grubo mogla podijeliti na umbandu tojest bijelu magiju te condomble odnosno crnu magiju. Sve drugo, što dođe između ta dva kulta, u suštini je mješavina svega i svačega sa snažnom pozadinom animizma i šamanizma kojeg su donijeli crni robovi s područja Afrike.
Potpuno pogrešan stereotip je da magiju mogu izvoditi samo vudu svećenici ili nekakve babe vračare, hodže, popovi ili pak  Ciganke. Prava istina je da svako od nas može napraviti vradžbinu ukoliko posjeduje minimalno znanje i vjeru da će ono što čini polučiti efekat. Naime, najvažnije pravilo uspješnog čaranja je da budete uporni i magiju ponovite onoliko puta koliko je to potrebno odnosno dok ne vidite učinak. Stoga ukoliko želite ući u svijet mađijanja, počnite od ovih prilično jednostavnih ali djelotvorni vudu čarolija. Njima ćete svakako zagospodariti srcem osobe čiju ljubav priželjkujete. Naravno, sve činite vrlo diskretno i potpuno tajno kako bi magijska sila mogla neometano djelovati.
Da biste privukli neku osobu tajno joj uzmite nekoliko dlaka kose i umotajte ih u mali komad tkanine koju ćete presaviti uz vlastito tijelo u oblik tube. Potom ovako zamotanu tkaninu stavite na dno svojih cipela.
Druga vudu čarka savjetuje da  odsječete nekoliko svojih  stidnih dlaka, kao i onih ispod pazuha, te da ih zajedno sa zrnima kafe sameljete u mlinu. Na kraju jedino što vam preostaje jeste da skuhate i njome poslužite osobu čiju ljubav i strast želite.
Da muškarac zaslijepi ljubavlju i strašću djevojku ili ženu za kojom čezne treba da malo mljevene kafe  pospe po članku svoje noge, doda u nju dvije kapi mokraće, kašičicu šećera pa onda tom mješavinom pripremi kafu i ponudi je onoj koju želi osvojiti.
U cilju omađijavanja muškarca ili žene bar dvadeset minuta namakajte svoja stopala u toploj vodi kako bi omekšali kožu. Nakon toga noge postružite sa nečim poput kamenom za pete kako bi dobili što više praha. Taj prah sipajte u piće za koje ste sigurni da će popiti željena osoba.
Sličan postupak u vudu magiji se radi za osiguravanje vjernosti muža ili žene. Naime, dok supružnik spava potrebno mu je sastrugati malo suhe kože sa pete i taj prah zakopati pod ulazna vrata ili gurnuti pod kućni prag.
Još jedna vrlo moćna vudu čarka za vjernost jeste ova: odrežite malo pubičnih dlaka sa lijeve i desne strane koje ćete tada zapaliti a dobijeni prah sipati u hranu voljenoj osobi.
Žena da bi muškarca držala u stanju zaljubljenosti i opšte nezainteresiranosti za osvajanja novih partnerica treba mu u hranu ili piće umiješati malo svoje menstrualne krvi.
Ništa manje efikasan  magijski postupak nije ni onaj u kojem žena svom mužu ili ljubavniku, dok on spava, izmjeri penis nekim užetom ili vrpcom, pa potom na toj mjeri sveže devet čvorova, koje če zavezati oko svog struka tojest za jedan dio svoje odjeće.
Ukoliko vas je dragi ili draga napustio/la iz bilo kojeg razloga uzmite slike voljene osobe i sa četiri igle zakačite je za uzglavlje kreveta, tako da slika gleda u vaše lice dok spavate. To će je natjerati na povratak.
U namjeri da vratite voljenu osobu koristite njenu ili njegovu fotografiju koju ćete postavite licem okrenutim prema stolu. Zatim na ovako položenu sliku stavite crvenu svijeću koja treba da bude zapaljena tri sata popodne i tri sata ujutro, tokom šest dana. Kao što i sami vidite trebaće vam više od jedne crvene svijeće odnosno ukupno dvanaest komada. Na kraju šestog dana fotografiju okrenite licem prema plafonu i na njoj narednih šest dana palite po crvenu svijeću. To će dovesti željenu osobu nazad k vama.
Na potpuno bijeli tanjur stavite ime osobe ispisano na papiru sedam puta, a na papir čašu meda u koji ćete postaviti uspravno bijelu svijeću i zapaliti je za anđela čuvara te osobe. Pozovite imenom osobu čiji povratak želite i recite: ” Ovdje ti je mjesto, vrati se, zove te tvoj anđeo čuvar.” Ponovite ovaj tekst sedam puta i pustite svijeću da se sama ugasi.
Ostatke svijeće i meda bacite niz rijeku.