25.08.2021.

Kako izbaciti magiju iz svog tijela

Kategorija: MAGAZIN

 

Malo je poznato da crna magija ima snažan emocionalni uticaj na um i misli žrtve te je upravo zbog toga ona lišena intelektualne energije, usljed koje gubi volju za životom ili bilo kakvim napredovanjem. Vradžbina često djeluje kao prepreka između snage i uma začarane osobe pa ona neuspješno pokušava da vodi normalan život. Njihov pogled i stav je uglavnom negativan, sve im je besmisleno ili uzaludno te nemaju nimalo poticaja za napredovanje.

Svako ko je pogođen djelovanjem crne magije osjeća se mentalno blokiranim, nemirno spava a san mu je prožet noćnim morama, negativnim mislima ili strahom. Na fizičkom nivou žrtva može osjećati težinu na grudima i oko srca. Ponekad se po koži pojave tajanstvene modrice, dolazi do ubrzanog rada srca i problema sa disanjem. Pored ovih individualnih simptoma crnomagijaški uticaj se demonstrira i šire tojest kroz poremećene odnose i situaciju u kući. Naime, tada dolazi do čestih svađa unutar familije, a bez ikakvog valjanog razloga, žrtva magije ima priviđenja, jer joj se čini da neko ili nešto šeta po kući, ili pak ima osjećaj gušanja čim pređe kućni prag.

Na djelovanje crne magije posebno su osjetljiva mala djeca, kućni ljubimci te kućno cvijeće, pošto oni prvi apsorbiraju negativnu energiju u sebe pa tako beba postaje razdražljiva, pljačljiva, nemirno spava, kućni ljubimac je nemiran, slabo jede ili se povlači u sebe dok kućne biljke venu i suše se bez očitog razloga.

Ovo su neki od znakova štetnih posljedica koje izazivaju zle vradžbine:

– Iznenadna ili neobična smrt u familiji, u što se računa i smrt kućnog ljubimca.

– Pojavljivanje tamnih silueta po sobama.

– Želja sa samoćom, bježanje od ljudi, izbjegavanje bogomolje ili čak razmišljanje o smrti.

– Tajanstvene bolesti koje se pojavljuju u porodici.

– Žena ne može zatrudnjeti iako nema medicinskih prepreka za to.

– Pobačaj ili neprirodna smrt djeteta.

– Nedostatak želje za napredovanjem u životu.

– Stalni finansijski problemi.

– Pojava neobjašnjivog straha.

– Vlaga u kući iako je izolirana od nje.

Bitno je znati i to da se učinak crne magije teško otkriva. Ona se uglavnom detektira kada bude kasno tojest kada postane opasna po život osobe na koju se usmjerila.

 

Rituali borbe protiv zla

Na Balkanu najveći broj čarolija radi se na svadbama i na sahranama tako što se podmeću u hranu ili piće. Da biste bili sigurni da vas nikakva vradžbina ne može u toj prilici pogoditi, uvijek prije nego li nešto pojedete ili popijete, odlomite mrvicu tog jela i bacite ili prolijte bar kap pića kojeg planirate popiti. Na taj način magija se skrnavi i gubi moć da djeluje. Međutim, propustite li priliku to učiniti i unesete čarku u svoj organizam onda klasično skidanje magije ne postiže svoj efekat.

Najlakši način da se ovakve vradžbine izbace iz tijela jeste metoda sa mlijekom i kanom za bojenje kose. U praznu posudu ulije se litar mlijeka i stavi na šporet da se malo zagrije no nikako ne smijete dozvoliti da ono prokuha. Kada mlijeko bude blago zagrijano dodajte u njega malo kane i dobro promješajte. Na kraju vam preostaje da ovo mlijeko rasporedite da pijete u jednakoj količini naredna tri jutra, na prazan stomak, što je obično oko čašu i pol.

No, ukoliko je magija prisutna u organizmu duži period onda ovaj način eliminacije neće polučiti zadovoljavajući efekat pa je potrebno napisati šafranovim mastilom arapski zapis za protjerivanje magije, koji se potopi u flaši vode, i nakon što sadržaj nestane ili izblijedi sa papira, papir se izvadi a voda pije narednih sedam dana.

U crnomagijskim čaranjima uvijek se ide na to da se na nekog ćovjeka usmjeri bolest ili smrt. U prvom slučaju tradicionalno se poseže za vodom kojom se kupao mrtvac, pošto ukoliko na nju nagazi željena osoba, oboljet će a najčešće je počnu boliti noge ili se potpuno oduzmu. U drugom slučaju od grudne kokošije kosti radi se magija smrti. Crnomagijaš kost postavi u figuricu napravljenu od nekog dijela odjeće ukradene od žrtve, popršče kokošijom krvlju i zakopa u grob. Od ove magije, navodno, čovjek kome se čaralo može da umre za 40 dana. Da bi se čarka prekinula potrebno je što prije pronaći zakopanu figuricu i iznad nje reći: ”Idi svom gospodaru, idi svom gospodaru!” Nakon toga duh koji je mučio žrtvu odlazi napasti crnomagijaša.

Zle vradžbine se rade i na druge načine a ovu su primjeri kako se možete boriti protiv njih. Ako se u kući pronađe nit sa čvorovima onda ih svakako treba pokušati odvezati govoreći pritom dvije sure Felek i Nas ili ovo: “Gospodin Krist sići će i odvezati sve zavezano, odvezat će i svog slugu. Poslani kralj će odvezati!” Čim se čvorovi odvežu magija će izgubiti svoju snagu.

Da biste se zaštitili od čaranja koja se rade preko lutkica svaki dan trebate u kući paliti tamjan, ali nipošto sam nego uvijek u kombinaciji sa listovima lovora, te sa štapom od lješnjaka ocrtavajte konture vaših ulaznih vrata. Pored toga, preporučuje se i prskanje ćoškova sviju soba sa crvenim, vinskim octom.

U periodu koji nam dolazi, između dva Božića, smatra se da je najviše prakse čaranja pošto se, prema balkanskom vjerovanju, čarke najlakše rade uoči velikih praznika. Da biste se zaštitili napišite na papiru crnim mastilom riječi “Afa, afa, afa”. Nakon toga pospremite ovaj papir u crvenu ili zelenu svilenu kesicu i nosite je oko vrata, ispod odjeće, što bliže solarnom pleksusu. Na ovaj način bit ćete zaštićeni od svih negativnih uticaja, posebno vradžbina. Ukoliko susretnete osobu crnomagijaša ili vješticu, stavite ruku na kesicu i šapnite napisane riječi. Time ćete je u potpunosti blokirati u namjeri da vam učini bilo kakvo zlo.