29.10.2023.

KAKO ELIMINIRATI STRES?

Kategorija: MAGAZIN

Kada se nađemo u središtu negativne situacije ili krize, možemo prakticirajući jednostavne rituale, zapravo spiritualne upute, na brz način opustiti se i ukloniti stres. Pročitajte sve o tome u nastavku teksta.

– Očistite svoj dom ili stan dimom zapaljene kadulje a kutove prostorija poprskajte sa kišnicom.

– Ne zaboravite jednom sedmično duhovno kupanje ili tuširanje sa grubom soli.

– Obavljajte svoje ritualne pobožnosti svakodnevno poput: izgovaranja neke afirmacijske rečenice, molitve, meditacije…

– Zapalite crnu svijeću da biste vratili negativnost nazad, zatim pripalite bijelu, plavu ili ljubičastu svijeću kako biste proizveli duhovni sklad.

– Bosiljak prokuhajte u manjoj posudi na štednjaku. Pustite da se miris toplog napitka proširi po prostorijama.

– Kutove vašeg podruma i tavana pospite mješavinom zgnječene anđelike, ružmarina i bosiljka (sve biljke možete nabaviti u trgovini).

– Svaki dan odvojite najmanje pet minuta za meditaciju. Vizualizirajte kako mir, blagostanje i radost ulaze u vaš dom. Zamislite mirnu scenu, kao što je netaknuta bijela plaža i blagi valovi koji je zapljuskuju. Sve ove stvari izgledaju prilično lako, zar ne? Možda se čak ne čine vrijednima vašeg vremena jer su tako jednostavni, ali ne dopustite da vas nedostatak mističnosti i kompliciranosti zavara.

Nekada su stare Bošnjakinje imale običaj pred spavanje izgovoriti pet puta suru Ihlas (Kulhuvelahu) a onda tri puta reći ovu kratku basmu: “Pšenica talasi, meni drijem donosi, akobogda amin.” Dok bi ovo izgovarale u mislima bi zamislile polje pšenice i klasove koji se povijaju pred laganim povjetarcem.