22.04.2023.

KAKO DO SREĆE I NOVCA?

Kategorija: MAGIJA

Znate li da je slučajno pronaći negdje novac, pa makar to bio i novčić, vrlo sretan znak, koji znači da se siromaštvu ili vašim finansijskim nedaćama bliži kraj. A šta o sreći i poslovnom uspjehu govore bosanska i evropska vjerovanja pročitajte u nastavku teksta.

Kada se dogovara neki posao te da bi bio uspješno realiziran potrebno je, čim se ustane, protresti svoju odjeću prije nego li se izađe iz te prostorije.

Ugovori, aranžmani, putovanja ili bilo koji drugi poduhvat pokazat će se sretnim ako ga poduzmete danom kada ste rođeni, bez obzira smatra li se taj dan generalno povoljnim ili nepovoljnim.

Ako tokom smišljanja nekog posla ili poslovnog projekta začujete vranu to je znak da će planirano biti neuspješno.

Ukoliko neko ima sreće na neki određeni dan, tri puta zaredom, može se reći da je to njegov sretni dan i svaki posao poduzet ovim danom pokazaće se uspješnim. Nasuprot tome, ako se neki dan u sedmici pokazao kao nesretan njime ne treba započinjati posao ili putovanje.

Ako pišete na papiru bez linija i vaše rečenice idu prema gore, nadesno, to je pouzdan znak da će vam porasti bogatstvo ili imovina (pozicija), a ako idu naniže onda je značenje potpuno suprotno.

Ako Mlađak vidite preko desnog ramena imat ćete sreće cijeli taj mjesec no ukoliko ga ugledate preko lijevog ramena onda nećete imati taj period sreću na svojoj strani.

Kada prvi put ugledate mladi Mjesec na nebu treba mu se pokloniti tri ili devet puta. Često se kaže da čovjek nema sreće jer se zaboravio pokloniti Mlađaku ili da ga je pogledao kroz staklo prozora. Također se tvrdi da ko se god pokloni mladom Mjesecu neće sigurno umrijeti tog mjeseca.

Ko pljune u vatru, vele, da nema za 40 dana berićeta. Što se u onoj vatri bude peklo ili kuhalo, ne može da prija insanu.

Kome uđe Ciganin u kuću, nema za 40 dana u tom domu napretka.

Na Jurjevo/Hidirlez/Đurđevdan ne smije se nikom ništa posuditi jer će se tako dati i svoja sreća.

 

NOVA SREĆA

Ko nema sreće ili mu stane, te sve ide u nazadak, popne se na drvo a druga osoba uzme sjekiru i počne ono drvo sjeći. Onaj gore pita: “Šta ćeš to?” a ta mu osoba odgovara: “Posjeću ti sreću da dobiješ bolju!” Zatim odsječe ono drvo i sa drvetom ruši se i onaj što se na njega popeo. Kada se tako uradi, vele, da onaj dobije novu sreću, koja je mnogo bolja od prve.

Jako je loš znak ako vam se novac slučajno opere u odjeći pošto to znači da nećete uskoro moći uštedjeti para. Iz istog razloga novac se ne smije stavljati preko sapuna jer ga onda nikada neće biti dovoljno.

Ko rano ujutro dobije odnekud novca i pljucne tri puta po njemu taj dan će zasigurno dobiti još para.

Preporučljivo je vezati buketić sedef trave iza ulaznih vrata kako bi se u kuću privlačio novac.

Želite li da u vašim džepovima nikada ne nedostaje novca? Okrenite ih (izvucite) i pokažite mladom Mjesecu.

Ako svrbi lijevi dlan primit ćete novac no ukoliko ga protrljate zlatnim ili srebrnim novčićem dobit ćete još više para nego li očekujete.

Nikad ne mijenjajte novac u nedjelju: to je veoma nesretno.

Ako su u insana nokti plosni, znak je da će biti fukara, a ako su nokti puni, biće bogat.

Ako neko sanja crnog bika ne smije to nikome reći pošto, bude li igrao lutriju, sigurno će biti dobitnik. Isto se kaže i ukoliko se sanja junac bilo koje boje.