29.09.2021.

Kako da razvijete svoju intuiciju

Kategorija: MAGAZIN

Ako želite možete se uskladiti sa svojim anđelom čuvarom ili duhovnim vodičem, tako što će vam pružiti podršku i intuitivne poruke u životnim aktivnostima. Da biste to postigli, postupite na sljedeći način:

1. Pronađite mirno mjesto u bilo kojoj prostoriji stana ili kuće koje treba biti u polumraku odnosno bez puno svjetla.

2. Očistite i dezinficirajte odabrano mjesto, obogaćujući ga esencijom ruže ili lavande.

3. Napravite mali oltar preko kojeg ćete prostrti bijeli peškir po kojem ćete poredati prirodno cvijeće.

4. Uvijek prije nego budete odlazili do oltara okupajte se, kako bi vaše tijelo bilo čisto, a nakon tuširanja nanesite na sebe miris lavande ili nekog drugog parfema.

5. Dimom tamjana okadite prostor okolo oltara.

6. Poželjno je da imate svijeće od voska, uvijek u neparnom broju, odnosno jednu, tri, pet, sedam ili devet.

7. Na oltar stavite novu prozirnu staklenu čašu, bez ukrasa, ispunjenu čistom vodom, dodajući u nju, ukoliko to želite, malu količinu krupne soli. Zapalite svijeće.

Ritual će se sastojati od koncentracije i vježbe meditacije otprilike 15 minuta, nakon čega će uslijediti molitve upućene vašem duhovnom vodiču. Molitve sami kreirate po svojoj volji i mašti. Kada ih izgovarate, zatražite smjernice i podršku za rješavanje svojih problema. Nakon obavljenog rituala izlijte čašu vode s krupnom soli u neki odvod.

Prakticirajući ovaj mali ritual, barem jednom sedmično, za kratko vrijeme počet ćete da primate intuitivne poruke od svog duhovnog vodiča te samim time započeti koristiti svoju intuiciju.