30.08.2021.

KAKAV MADEŽ – TAKVA SUDBINA!

Kategorija: FALANJE

Madeži u mnogim kulturama imaju važan uticaj na ljudsku ličnost i sudbinu a u vedskoj astrologiji čak je  moguće da se analiziranjem natalne karte pojedinca odredi položaj madeža na njegovom tijelu. Naravno, i ovdje postoje iznimke jer, realno govoreći, ne može se sve predvidjeti u ljudskoj sudbini pa tako i u detektiranju madeža postoje slučajevi predviđanja koja idu potpuno pogrešnom smjeru.

U indijskoj astrologiji Lagna (ascendent) uzima se u fokus pri predviđanju madeža. Isto tako, kuća u kojoj se nalazi planeta Ketu prikazuje dio tijela na kojem će pojedinac imati madež. Na primjer, Ketu u drugoj kući uzrokovat će tamne mrlje na licu. Slično tome, rez, ožiljak ili rana mogu se potvrditi uvidom u kuću u kojoj se nalazi Mars.

Kuća u kojoj je Rahu smješten također pokazuje madeže na tom određenom dijelu tijela. Primjerice, ukoliko je Rahu smješten u jedanaestoj kući, osoba će imati madež na nozi, pošto navedena kuća predstavlja noge.

Kombinacija Saturna, Rahua i Marsa u određenoj kući također označava madeže u navedenom dijelu tijela.

Kod indijskog naroda veoma je raširena mantička vještina utemeljena da vjerovanju da madeži na određenim dijelovima ljudskog tijela nose pojedinu poruku sudbine i samim time direktno utiču na čovjekovu narav i život.

Kod muškaraca madeži na desnoj strani tijela smatraju se povoljnim, dok se kod žena lijeva strana smatra dobrom.

Madež ili mladež na bosanskom jeziku se naziva ben, što je riječ koja se u jezicima nekih naroda na Bliskom istoku koristi za sina. Možda zbog toga ili nečega drugoga u našem narodu se vjeruje da muškarac koji ima mnogo madeža po tijelu dobiće više muške nego ženske djece.

Madeži na ruci donose nesreću.

Madeži na bradi smatraju se vrlo nepovoljnim za bračni život.

Madeži na genitalijama dovode do seksualne ovisnosti.

Madeži na zadnjici čine osobu sretnom u kockanju.

Madeži na trbuhu označavaju česte stomačne tegobe i probleme s djecom.

Madeži na stopalima dovode do čestih putovanja.

Za osobu s madežom na jeziku kaže se da posjeduje vidovnjačke sposobnosti i sve što predvidi ostvari se (uglavnom negativni događaji poput uništenja, gubitaka, itd.)

Madež između gornje usne i nosa uzrokovat će snažne seksualne želje i nedostatak karaktera.

U bosanskoj magijskog tradiciji tvrdi se kako se nekome može ukrasti madež sa tijela, posebno lica. Ovdje naravno ne govorimo o običnoj krađi, već o onoj koja je učinjena pomoću magije. Uslovi za izvođenje ove čarke su jednostavni, naime, potrebno je da osoba čiji se madež namjerava ukrasti spava. Lopov uzima topao komad somuna, prepolovi ga na dva dijela i približi ih madežu kako bi para iz somuna mogla doći do njega. Oba komada somuna moraju se držati nekoliko minuta blizu lica, vodeći pritom računa da se osoba od koje se krade madež ne probudi. U suprotnom ritual neće uspjeti. Međutim, izvede li se sve kako treba, lopov pojede somun i uskoro mu se željeni madež nekim čudom pojavi na licu a nestane s lica žrtve. Nakon toga, vjeruje se, osoba kojoj je ukraden madež može lako umrijeti.