14.08.2023.

Arapska magija: KAD SE SREĆA BLOKIRA I SVE STANE

Zahvaljujući tome što je Bliski istok kolijevka magije i religije na tom području egzistiraju mnoge stare folklorne tradicije čiji se uticaj uočava po cijelom svijetu. Arapski narodi su vrlo bogati različitom okultnom praksom i vjerovanjima koja čak i u današnje, moderno vrijeme, mogu biti od velike koristi za nekog pojedinca.

 

Kada se osjećate nemoćno, ništa ne ide po planu, a svaki cilj je postao dalek i skoro nedostižan bilo da se radi o poslu, ljubavi ili nečemu drugome, onda sa pravom možete posumnjati da ste – blokirani. Da biste se oslobodili te nesreće potrebno je da pronađete nekog čovjeka koji u kući ili stanu ima pticu u kavezu. Morate ga nagovoriti odnosno platiti mu oslobađanje ptice iz zarobljeništva. Uspijete li u tome, prije nego li otvorite vrata kaveza, i pustite pticu napolje, u slobodu, morate reći ovu dovu: “Ptico, dugo si živjela u zatvoru. Danas sam platio tvoje puštanje. Bit ćeš slobodna. Neka me Allah također oslobodi onoga što me drži zarobljenim, što sprječava moj napredak, što blokira moje poslove i puteve.”

Nedugo nakon oslobađanja ptice i vama će u životu sve krenuti kako treba.

 

 

Osim ovog recepta postoji još jedna poprilično učinkovita metoda koja se izvodi pepelom od jučerašnje vatre. Utrljajte tog pepela sebi po čelu, vratu, rukama i nogama, kao i po tabanima. Tada sačekajte dvije ili tri minute i idite se oprati. Na ovaj način odblokirat ćete energiju koja negdje stoji zarobljena i zbog toga vam otežava svakodnevni život.

 

Pobijedite neprijatelje i živite sto godina

U namjeri da pobijedite svoje neprijatelje (zapreke) te da vratite nazad negativnu energiju koju vam je neko svjesno ili nesvjesno uputio na tri litre svježe vode ponovite 100 puta suru Leheb a onda ugasite u toj vodi 100 šibica. Sa ovom vodom potrebno je sedam dana umivati se i prati tijelo.

Sura El-Leheb 
1. Tebbet jedā Ebi-Lehebin ve tebb.
2. ma agnā ‘anhu māluhū ve mā keseb.
3. sejaslā nāren zāte-Leheb.
4. vemre-etuhū hammā-letel – hatab.
5. fi džīdīha hablun mim-mesed.

Prijevod sure El-Leheb na bosanski:
1. Neka propadne Ebu Leheb, i propao je!
2. neće mu biti od koristi blago njegovo, a ni ono što je stekao,
3. ući će on, sigurno, u vatru rasplamsalu,
4. i žena njegova, koja spletkari;
5. o vratu njenu biće uže od ličine usukane!

 

Moćna hamajlija za zaštitu

Simbol ruke spada u jedan od najmoćnijih hamajlijskih simbola, čije je porijeklo predislamsko, i datira iz vremena drevnih civilizacija Babilona i Egipta. Kod arapskih naroda motiv ruke je među najpoznatijim hamajlijama, poput “ruka hazreti Fatime”, i nalazi se u mnogim sadržajima ovoga tipa.

 

Upravo zbog svoje jake i moćne profilaktičke svrhe ovog puta vam predstavljam takozvanu hamajlijsku ruku čiji crtež možete isprintati, uokviriti i staviti na zid ulaza u kuću, dnevne ili spavaće sobe ili u poslovni prostor, odakle će štititi i vas i kuću od zlih džinna (duhova), vještica i urokljivih očiju.

 

ČETIRI ZAPISA  ZA JAKU LJUBAV

Kako bi se željena odnosno voljena osoba primamila sebi potrebno je načiniti slijedeći ljubavni talisman. Zapis se piše na četiri lista: prvi se baci u tekuću vodu, drugi se objesi na granu drveta, treći se zakopa u zemlju a četvrti stavi u vatru ali tako da ona gori uokolo no ne zapali ga.

Prije toga zapise je potrebno dobro okaditi tamjanom ugodnog mirisa.