30.05.2023.

IZBJEGNITE NAPADE CRVENE MAGIJE

Kategorija: LJUBAVNA MAGIJA

Mada se često o ljubavnoj magiji govori u nekom pozitivnom i romantičnom smislu treba odmah naglasiti da je ona zapravo veoma opasna i pogubna za ljudsku psihu. Naime, po starom bosanskom vjerovanju što se nekoj osobi više pravi ili podmeću ljubavne čarke to je njeno mentalno stanje sve gore, pa nakon nekog vremena osoba može i poludjeti.

Ljubavna ili crvena magija je definitivno najpopularniji oblik čarobnog djelovanja kojim obiluje svaki kult čaranja i bajanja bilo gdje u svijetu. Želja da osvojimo željenu osobu i podčinimo je sebi valjda je stara koliko i samo čovječanstvo. Dok neki oštro kritikuju takvo djelovanje drugi ga smatraju poželjnim, naročito onda kada se treba da popravi nečiji brak i tako zadrži familija na okupu. Ko je u pravu? Realno gledano, sve se na kraju svede na individualno mišljenje i stav jer i za jednu i za drugu stranu mogu se pronaći brojni argumenti.

Među najčešćim čaranjem za ljubav, a čije su žrtve muškarci svih životnih dobi, jeste ono pomoću menstrualne krvi. Ova vradžbina je poznata doslovno u cijelom svijetu i potiče još iz antičkog doba. Nekoliko kapi svježe menstrualne krvi dodane u crveni čaj, vino, sok ili crnu kafu po kazivanju mnogih magijskih priručnika stvara privremenu ovisnost muškarca prema ženi čija je. Od navedene čarke muškarac dobije nemir, konfuziju u glavi, nervozu, pojavi mu se svrbež na koži a ukoliko je inače labilnije prirode može i poludjeti.

Najbolja zaštita od opisane magije jeste da se pazi na ono što će se kod nekoga popiti. U Bosni se tvrdi da začarana kafa gubi svoju magijsku moć ukoliko se u nju ulije malo mlijeka tako da menstrualne čarke mogu biti poništene, ili bar da im se oslabi snaga, ako muškarac u doda nekoliko kapljica mlijeka.

Da bi se čovjek spasio ženskih čaranja sa menstrualnom krvi, urinom ili nekim drugim sekretom on mora obaviti neka kontra-čaranja kao što je crtanje križa tokom devet dana na svom penisu. Osim ovog, isti rezultat dobija se ukoliko  se devet dana mokri na mravinjak crvenih mrava. Ove se čarke  mogu i preokrenuti. Naime, muškarac koji sumnja da bi mu određena žena mogla napraviti čarke sa menstrualnom krvi treba joj tajno ukrasti mjesečnice, na tamponu, i uliti je u bocu u koju će dodati devet veliki i devet manjih igli i devet njenih noktiju. Tu će bocu, potom, zatvoriti i ostaviti u šupljini nekog stabla. Poslije ovakvog rituala nikad mu više neće moći nauditi svojim magijama.

Vjerovali ili ne, ali eventualno podmetanje vradžbina za ljubav može se unaprijed neutralizirati i nošenjem određenih boja odjeće. Najopasnija je crvena boja, jer pod njezinim uticajem čarke i nastaju (pod svjetlošću crvene svijeće). Onaj ko na sebi ima neki detalj crvene boje, zapravo otvara svoje energetsko polje prema djelovanju crvene magije. Baš zato uvijek savjetujem da onaj ko ne želi biti obenđijan izbjegava oblačiti crvenu odjeću ili nositi neke crvene detalje. Sve druge boje na izvjestan način štite i potiču odbrambene mehanizme vlastitog energetskog polja.

Morate znati i to da su magije koje se pojedu ili popiju znatno jače i dugotrajnije od onih koje se rade preko slike, odjeće, figurice i slično. Sve ono što uđe u vaše tijelo obično se pomiješa sa krvlju i tada na izvjestan način mijenja ljudsko ponašanje. Takve je oblike mađijanja teže otkloniti i obično iziskuje više vremena.

Čim u nekom društvu primijetite ma i najmanji znak mogućeg podmetanja ljubavne čarke, iz tog se društva što prije maknite. Ako ste uočili osobu za koju sumnjate kako bi vam mogla nešto podmetnuti, izbjegavajte je i ne dozvoljavajte da vam se približi. Zapamtite da se ljubavne čarke uvijek podmeću neprimjetno, ali da bi se poturile mora se biti u vašoj neposrednoj blizini kako bi se vradžbina ubacila u džep ili torbicu. Upravo na te dijelove odjeće uvijek obraćajte najviše pažnje. Također obratite pažnju i na pića te na načine na koji su vam poslužena.

Naročito budite oprezni s kosom. Pri češljanju ili određenim pokretima glavom, kosa ispada i ostaje na ramenima odjeće. Pod izgovorom da se skida neka dlaka, moguće je da neko tu dlaku ne samo skine, već i prisvoji. Uz pomoć tako prikupljenih vlasi moguće je napraviti određene ljubavne vradžbine, a te dlake služe i za čarke crne magije. Stoga u pravilu ne dozvoljavajte da neko skida kosu ili dlake sa vaše odjeće. Ako to već učini, onda pažljivo motrite, kako bi dlaka doista bila bačena na pod.

Isto tako, nakon svakog češljanja potrudite se da očistite četku ili češalj, kako bi se otklonile sve dlake, jer vrlo često se dlake uzimaju sa tih predmeta i odnose. Obično gost ode u kupatilo i iskoristi priliku, naročito ako živite sami u stanu. Tada ne može pogriješiti sa uzimanjem dlaka.

KAKO SE RIJEŠITI ČAROLIJE? Sve što pronađete, a budi u vama sumnju da je zapravo ljubavna čarka, trebate uzeti lijevom rukom i potopiti u lončić s običnom vodom, a nakon pet minuta treba u tu vodu ubaciti ili malo hipermangana ili kapnuti nekoliko kapi plave tinte, kako bi se voda obojila. Lončić treba poklopiti i ostaviti tako 12 sati, a nakon toga i njega i sadržaj u njemu baciti na neko usamljeno mjesto.