22.01.2024.

ISKORISTITE MOĆ PUNOG MJESECA ZA SEBE

Kategorija: MAGIJA

Još su naši preci znali za čudesnu lunarnu moć koja na mnoge načine, i kroz različite puteve, djeluje na planetu Zemlju ali i same ljude. Stari etnografski zapisi sa područja Balkana, kao i ostalih dijelova svijeta, obiluju zabilježenim vjerovanjima i zapisima o takozvanom iskorištavanju Mjeseca. Naime, nekada su bolesno dijete, koje niti može da ozdravi niti umre, odnosili u noći punog Mjeseca u polje i govorili: „Mjeseče, ili ovu tikvu nalij, ili razbij“. Vjerovalo se da će nakon toga dijete ili ozdraviti ili umrijeti. Isto tako, naši stari su voljeli punom Mjesecu pokazati kesu sa novcima govoreći: „Kako si ti pun, tako vazda moja kesa bila puna“. U Bosni i Hercegovini oduvijek se vjerovalo da treba što više spominjati puni Mjesec u kući jer to, navodno, privlači kućni berićet. S druge strane, mladi Mjesec nije bilo dobro spomenuti u svom domu jer bi takvo što prizivalo siromaštvo.

Poznato je, također, kako se svaka magija i čarolija radi na mladi i puni Mjesec s tim da su one čarke rađene na uštap jače i brže od onih koje se bace na Mlađak. Ako ste u nedavnoj prošlosti imali problema sa vradžbinama, ili sumnjate da ih vam neko radi, ili usmjerava na vašu kuću, onda su sljedeći recepti upravo namijenjeni vama.  A, dakako, i svima onima koji žele pročistiti svoj dom i zaštititi se od dušmana i njihovih zlih rabota.

Sol, posebno ona himalajska, prožeta je energijama Zemlje. Stoga kombinirajte sol s božanskim zračenjem Mjeseca za moćnu čaroliju koja će zaštititi vaš dom. A ona ide ovako: napunite malu posudu solju i ostavite je preko noći pod svjetlosti punog Mjesec kako bi se pomiješala energija soli i ona mjesečeva. Sljedeći dan, hodajući u smjeru kazaljke na satu po ćoškovima svoje kuće ili po uglovima sobe, nosite sol i posipajte je u svaki ugao govoreći:

Mjesec i Zemlja, udružite energiju da okruži moj dom.

Neka stvori sigurnu mrežu, koja me štiti  po danu i po noći.

 

ZAŠTITA OD PRODORA ZLA

Vrata i prozori glavna su ulazna mjesta za zlo koje vreba. Održavajte ih urednima i čistima posipanjem himalajske soli,  uvijek u maloj količini, u svaki od njihovih kutova te pustite da sol odleži tu dvadeset četiri sata dok ne upije negativnu energiju. Onda sol pometite u lopaticu zamišljajući bijelo, pročišćavajuće svjetlo koje filtrira prostor dok metete svaku potencijalnu štetu. Kada završite, tri puta duboko udahnite, izdišući na usta prije nego što izgovorite tiho ili naglas:

Ovaj dom je blagoslovljen svjetlom dana i očaran tamom noći.

Gdje ljubav obiluje, nema zla niti straha od štetnih uzročnika.

Sa zrncima soli i metlom, izbacila sam zlo s ovog mjesta.

Pometenu sol bacite niz rijeku ili na raskršće.

ZAŠTITITE SE OD SVEGA

Kako biste dobili prijeko potrebnu zaštitu od negativnog uticaja okoline, nosite sa sobom čarobno ogledalce napunjeno s mjesečevim nabojem. Kroz ritualno omatanje i vezanje vrpce za njega će se svezati i vaša želja da se zaštitite, pa će ono odvratiti svu lošu energiju i prizvati lunarnu moć.

Ritual je poprilično jednostavan za izvesti. U noći punog Mjeseca upalite bijelu svijeću, zatim uzmite malo ogledalce i isperite ga pod čistom izvorskom vodom, kako biste ga pročistili i blagoslovili. Onda uzmite bijelu vrpcu i omotajte je oko ogledala sedam puta, a na kraju je zavežite jakim čvorom. Dok motate vrpcu oko ogledala, izgovorite ovu basmu:

„Idem okolo i okolo i okolo, da ovu vrpcu ovako čvrsto smotam. Sa bijelom vrpcom moja je duša sigurna. Mjesečeva svjetlost reflektira sve ostalo jer moć boginje je ovdje za mene. Na svim mjestima za koja se zna. Ovaj zaštićeni amulet sam ja. On je odraz mog dobrog zdravlja.“

Ugasite svijeću kada se to završili a zatim ostavite zavezano ogledalce na rubu prozora ili vani, ako je potrebno cijelu noć, kako bi upilo svjetlost punog Mjeseca. Sljedeći dan ponesite ogledalo sa sobom u torbici i bićete u potpunosti zaštićeni. Preporučljivo je svakih nekoliko mjeseci ponovno osnažiti ga mjesečevom energijom. Naravno, morate paziti da ga slučajno ne razbijete u torbi pa je dozvoljeno staviti ga u neku kutijicu ili dobro omotati mekim platnom.