19.07.2022.

IMATE LI OTVORENU ILI ZATVORENU SUDBINU?

Kategorija: FALANJE

U arapskoj i perzijskoj okultnoj tradiciji mnogo pažnje posvećuje se numerologiji i astrologiji na kojima se baziraju sve metode predviđanja i detekcije ljudske sudbine kroz abjad hisab ili skraćeno: ebdžed.

Među tim tehnikama posebno se izdvaja ona kojom se može otkriti da li je neki mladi čovjek žrtvom zatvorene sudbine (sreće) pa zbog toga ne uspijeva ostvariti brak ili održati ga.

Za ovu divinacijsku praksu koristi se veliki ebdžed prema kojem se konvertira ime muškarca (mladića) i njegove majke ili žene (djevojke) te njenog oca. Svi ovi brojevi (ta dva broja) saberu se i potom se gleda ovako: ukoliko u finalnom rezultatu zadnja numera nije niža od 5, na primjer, broj je 807, onda se oduzima sa brojem 5 (807-5=802), što znači da je broj 2 odgovor.

TABELA ODGOVORA

1 – otvoren kismet tojest sudbina.
2 – svezan ili zatvoren kismet.
3 – sudbina svezana sihirom.
4 – kismet vezan džinnom.
5 – odbojnost ka ljubavi i seksu (frigidnost).

Kao što i sami vidite osim početnog broja svi naredni upozoravaju na određeni uzrok. Kada se na ovaj način dozna odgovor tojest porijeklo tegobe, tada se pristupa anuliranju problema. Naravno, finalni broj se neće nakon toga promjeniti ali hoće sudbina pogođene osobe.