26.07.2021.

Hiromantija ili život na dlanu

Kategorija: FALANJE

 

Drevna mudrost kaže da je svaka osoba rođena sa sudbinom, a da je cio život jedno kratko ili dugo putovanje. Ne morate biti naučnik da biste shvatili da se neke, ili možda većina stvari koje nas okružuju, ne mogu sasvim logički objasniti, ali isto tako da ih ne možemo zbog toga ignorirati i zanemariti. Dok većina ostaje zbunjena pred time oni mudri znaju da slijede i tumače spiritualne znakove te tako “čitaju” sudbinu.

 

Prije nego zakoračimo dublje u tajne proricanja treba naglasiti kako skoro sva poznata gatanja dolaze sa područja Bliskog istoka: hiromantija i gatanje u kafu su perzijski “izumi”, Tarot karte su “proizvod” Egipta, geomantija izum starih arapskih naroda, astrologija je započeta na tlu današnjeg Iraka, itd. Također ne treba zaboraviti niti numerologiju, posebno zato što Arapi slove kao vješti matematičari i ljudi “koji znaju sa brojevima”, a čiji su korijeni upravo na tim prostorima.

 

Perzijanci kao začetnici gledanja u dlan

Abu Bakar al-Razi (860.-923.) prvi je napisao i objavio rad o hiromantiji pod naslovom “Poznavanje linija ruku” u kojem je na pionirski način omogućio širim masama da se upoznaju sa ovom nadasve čudesnom divinacijskom metodom. Nakon njega pojavili su se i radovi drugih autora te tako proširili i obogatili proricanje.

 

Tumačenje izgleda prstiju

Dlan, kao i naši prsti, otkriju mnogo toga o svome vlasniku. Za ovaj put pisaću o kažiprstu i prstenjaku i njihovom značenju kod muškaraca.

SUDBINA U DLANU Image13

A. Prstenjak je duži od kažiprsta: osoba čiji je prstenjak, na kojem obično nosimo prsten (otud i naziv), duži od kažiprsta zgodan je muškarac, vrlo privlačan, ali sklon da se brzo naljuti. Temperamentan je i svoj posao odradi užurbano. Ne voli usporenost kod drugih.

B. Prstenjak manji od kažiprsta: muškarci sa ovakvom rukom imaju jako samopouzdanje te su istovremeno orijentirani ka sebi pa im nije problem biti samima. Ne vole da im iko smeta ili da se mješa u njihove poslove. U ljubavi ne pokazuju pretjeranu inicijativu, niti su skloni nekom posebnom izražavanju emocija.

C. Prstenjak i kažiprst jednake visine: ovi su muškarci dobri, dragi i iskreni. U svemu umjereni te nježni i predani.