4.08.2021.

FACEBOOK U SLUŽBI CRNE MAGIJE

Kategorija: MAGAZIN

Nedavno su javno objavljene fotografije raznih osoba na nekoliko arapskih sajtova koje su izazvale opšte zgražanja i osudu šire javnosti.

Zapravo, sve to ne bi ni bilo toliko uznemiravajuće da slike nisu pronađene u nekoliko marokanskih grobnica, koje su se kao i svake godine čistile, i da na njima nisu obavljeni magijski rituali. Sve pronađene fotografije su bile omotane u plastične kesice, kako bi se sačuvale od vlage i prljavštine, i time što duže trajale.

 

Ono što je tom prilikom izazvalo najviše bijesa kod javnosti jesu slike male djece po kojima su bili ispisani talismanski znaci i zakačene špendle, što otkriva da je magija rađena na smrt.

Simboli koji se nalaze ispisani po slikama su kombinacija arapsko-jevrejske magije i sadržaj svakog od njih je neprijateljski odnosno namjenjen za izazivanje zla, bolesti, mržnje i smrti. Jedan manji dio slika bio je ispunjen ljubavnim sadržajem tojest talismanima.

Vjerovali vi ili ne u magiju, ili pak glumili velike vjernike, sasvim sigurno je da nikome ne bi bilo svejedno da ugleda svoju sliku ispisanu čudnim znakovima i zakopanu u grob.

Na pojedine slike bio je zakačen katanac dok se na drugima uočavala osušena krv, vjerovatno neke životinje.

Ovo vam je također svima upozorenje da dobro razmislite prije nego li postirate svoje privatne slike na neku društvenu mrežu. Vaš ego i samoljublje mogu vam prouzročiti velike probleme ukoliko postanete metom nekog crnomagijaša.