24.01.2022.

ČIŠĆENJE AURE KOKOŠIJIM JAJETOM

Kategorija: MAGAZIN

U ezoterijskoj praksi postoje različite tehnike za uklanjanje negativnih vibracija kojima smo, vjerujemo, svakodnevno izloženi. Jedna od najpoznatijih na ovom području je čišćenje kokošijim jajetom što je inače iscjeliteljska tehnika iznimno popularna u Latinskoj Americi. Osim što uspješno neutrališe djelovanje uroka ova metoda čisti auru i dovodi u ravnotežu energiju tijela, koja je neophodna, da bi ono imalo čvrst imunitet i odbranu, pred fizičkim i psihičkim bolestima.

Prema mišljenju ezoterista, preporučljivo je izvršiti čišćenje jajetom u trenutku kada počnete primjećivati ​​opštu nelagodu; neobjašnjive nezgode ili negativna stanja raspoloženja kao i česte nesanice ili noćne more. Oni koji vjeruju u ovu praksu također inzistiraju na važnosti izvođenja ove tehnike početkom kalendarskog mjeseca ili godine, pošto se ustaljeno vjeruje da su počeci ključni momenti da većina okultnih rituala bude učinkovita.

Osim ovih sugestija, navedena ezoterijska praksa se također preporučuje tokom faze opadanja Mjeseca, jer tada energije mogu teći na uravnoteženiji način.

Za ritual čišćenja jajetom potrebno vam je slijedeće:

-1 jaje
– Čaša svježe vode
– 1 prstohvat morske soli.

Zapalite bijelu svijeću i jedan mirisni štapić sandalovine u tihu sobu s prozorom prije nego što počnete s čišćenjem. U čašu vode uspite morsku sol.

Ustanite i držite jaje u desnoj ruci.
Sada počnite praviti krugove s jajetom od glave do stopala bez dodirivanja kože. Ispravan redoslijed kruženja je sljedeći: kosa, čelo, oči, usta, vrat, ramena, prsa, ruke, trbuh, noge, koljena i stopala. Na taj način se vjeruje da jaje može upiti svu negativnu energiju nakupljenu u auri.

Nakon što ste očistili cijelo tijelo, razbijte ljusku jajeta i izlijte njegov sadržaj u čašu s vodom.

Kada vam se desi zastoj ili blokada na nekom životnom polju onda obavezno primjenite ovaj argentinski ritual eliminacije baksuzluka. Istuširajte se i nemojte mokro tijelo brisati peškirom nego uzmite svježe kokošije jaje i njime nježno prođite po cijelom svom tijelu, pažljivo ga masirajući po koži, i pri tome vizualizirajući da sve ono što sprječava napredak u životu nestaje. Potom sačekajte da se tijelo samo osuši pa se obucite a te iste večeri, između 18-24 sata, odnesite razbiti jaje na nekom raskršću. Rezultati će se vidjeti ubrzo.

Kako biste ispravno protumačiti ono što vam jaje signalizira slijedite ovo tumačenje:

Akumulacija negativne energije: ako se oko žumanjka jajeta pojavljuju mjehurići, to znači da ste u sebi imali negativan naboj.

Pretjerana briga: Ako žumanjak jajeta poprimi oblik koji podsjeća na osobu ili životinju, to znači da ste zbog pretjerane tjeskobe nakupili negativnu energiju.

Zavist: ako se oblici slični šiljcima pojavljuju prema gore u jajetu, poput iglica, to znači da ste okruženi vrlo zavidnim ljudima i energetskim vampirima.

Bolest: ako se na žumanjku pojave crne i/ili crvene tačkice, to može značiti da imate sklonost oboljenju.

Urokljivo oko: ako žumanjak ima mjehuriće, igle i postane pomalo zamućen, imate zlo oko na sebi.

Crna magija: Ako žumanjak potone na dno čaše istog trena kada razbijete jaje, to je znak da je neko radio čarke na vas.

Nakon što ste protumačili izgled jajeta u čaši izlijte je WC školjku. Da biste pravilno završili ritual, morat ćete dodati još jedan prstohvat soli u školjku prije nego li povučete vodu kako bi se neutralizirao negativni naboj koji je izašao iz jajeta. Također, ljusku jajeta bacite u kontejner ili negdje napolje.

U brazilskoj okultnoj tradiciji smatra se da svježe kokošije jaje čisti ljudsku auru i smiruje duh. U ritualima neutralisanja crne magije preporučuje se koristiti jaje prepelice dok za liječenje straha, kao i prizivanje plodnosti, treba koristiti golubije jaje. Protiv zla, čarki rađenih za bolest i smrt, preporučuje se svježe jaje od patke koje se naširoko koristi kao žrtva za oslobođenje od bilo kakve smrti, bila ona materijalna, finansijska ili ljubavna. Za pačje jaje se vjeruje da slabi snagu smrti, teških bolesti i gubitaka.