19.09.2022.

Čarobni svijet vibracija i ljubavne magije

Kategorija: LJUBAVNA MAGIJA

Poznato je da egzistira nebrojeno mnogo varijateta sastojaka koji se koriste u ljubavnoj magiji: šišmiš, gušter, osušeno perje, kosti crne mačke, grobljanska zemlja, kosa, sveta voda, menstrualna krv, prah od noktiju i tako dalje. Mnogi se pitaju zašto je tako no najjednostavniji odgovor je da u prirodu sve vrvi od magijskog potencijala, koji se kroz određene recepte i upustava, može pravilno iskoristiti.

Posebno jake ljubavne magije dolaze sa područja tropskih krajeva gdje caruje divlja sila poznata pod nazivom vudu, kao i santería, condomble, macumba i drugi afrički kultovi u čijim mračnim oltarima sve vrvi od šapata bogova i demona. Energetska vibraciija tomošnjih čarolija je duplo jača nego evropska, ili generalno zapadnjačka, pa su samim time takve čarke pogubnije za bijelce nego crnce.

U opisu tomošnjih čarolija uvijek se uočava naglašen animizam, vjerovanje da u svemu postoji drevna energija, koju vješti praktičar magije može iskoristiti za svoje želje i ciljeve. Naravno, ukoliko je upoznat sa kruženjem te iste energije i načinom kako je zauzdati. Najbolji primjer je upustvo da se muž ili ljubavnik podjarme i učine vjernim te poslušnim. Nakon seksualnog odnosa žena čeka da muškarac zaspi a onda mu makazama diskretno odsječe malo dlaka sa grudi, nogu i sa genitalija. Sve te dlake stavi u krpu s kojom se obrisala po stidnom mjestu nakon odnosa, dodajući malo muškog sjemena te onda savije krpu u oblik snopa. Tako premotanu krpu potom stavi u mali glineni lončić i napolju zakopa u podnožje nekog stabla. I to je sve što je bilo potrebno učiniti. Za sve drugo postaraće se magijska energija zarobljena u lončiću.

Postoje neke ljubavne čarolije koje u kombinaciji sa alkoholnim pićem mogu čovjeka učiniti psihički poremećenim te svakako ih treba izbjegavati u širokom luku.

U Evropi, a posebno na Balkanu, vlada pogrešno uvjerenje da se svaki magijski čin mora popratiti basmom ili bajalicom no to je zastarjela praksa koja se skoro izgubila. Naime, mnogo jače i djelotvornije od ispraznog ponavljanja nekog teksta jeste neograničena moć misli i unutarnje energije. Dovoljno je biti u potpunosti fokusiran na ono što se izvodi te po mogućnosti već zamisliti izvršenje vradžbine. Mi, ljudi, smo od svog rođenja prepuni magijske tojest životne vibracije samo što je većina ne zna koristiti. Zar se velikani poput Mozarta ili Picasa ne mogu nazvati vrhunskim čarobnjacima? Njihova unutarnja energija pretočila se u materijalni svijet i stvorila prava čuda. Naime, oni su dokučili kako iskoristiti svoj prirodni potencijal skoro do savršenstva.

Kako to tvrde afrički vračevi malo koja čarolija uspije od prve pa se zato postupak ponavlja nekoliko puta, ili sve dok ne uspije. Vrlo često se uz taj dodaju još neki rituali tojest vradžbine jer akcenat je na podizanju što veće količine potrebne energije koja će nezaustavljivom silinom pogoditi svoju metu. Po kazivanju vračeva magija je vibrirajuća sila privlačenja ili odbijanja, u zavisnosti od posla, dobrog ili lošeg. Sve vibrira i ima takvu silu, a čovjek koji se posveti kontroli ovih vibracija upotrebljava lične predmete ili izlučevine pojedinca na kojeg želi uticati kako bi direktno djelovao na njegovu energiju a time i psihu.

No, osim ljudi, sve u prirodi, ispod zemlje i na nebu, u svemiru, ima svoju vibraciju preko koje se taj uticaj može ispoljavati. Naravno, u svijetu spiritualnog od najstarijih vremena vladaju isti zakoni kojeg se pridržavaju kako sile dobra tako i zla. Na taj način se obuzdava bilo koja magijska, božanska ili svemirska sila kako ne bi došlo do potpunog haosa i neravnoteže. Stoga, postoje ograničenja pred kojim se magijaši ali i duhovi moraju zaustaviti. Želim vam ovim reći da niko nije svemoćan i ne može se na svakog i sve djelovati, nego uvijek postoje ograničenja, kako u materijalnom tako i u duhovnom svijetu ili dimenziji. U protivnom magičar može uništiti osobu na koju se usmjerio ili samog sebe.

Nepogrešiva i dugotrajna ljubavna čarka je prah koji se dobije od mušice tačnije muhe zlatare (Lucilia sericata), koja se ispeče u rerni, pretvori u prah a potom umiješa u vino ili liker sa tri kapi krvi. Žene obično dodaju tri menstrualne kapljice dok muškarci tri kapi krvi iz malog prsta lijeve ruke.

Za ovako pripremljenu vradžbina tvrdi da se onog ko je izvodi učini prosto neodoljivim u očima osobe koja popije napitak.