28.10.2023.

BIJELOM SVIJEĆOM PROTIV SVAKOG ZLA

Kategorija: MAGIJA

Tradicija paljenja svijeća vrlo je duga i potiče još iz paganskih religija kada se u svom izvornom obliku palila vatra u čast nekog božanstva. Izumom svijeće ta se drevna vještina pretvorila u mnogo bogatiji kult svjetlosti pošto paljenje svijeća različitih boja proizvodi drugačije učinke jer svaka boja privlači drugog duha-zaštitnika.

U svijetu magijske prakse poznato je da su među najcjenjenijim crna i crvena svijeća zbog svog mističnog simbolizma. Dok su crne izrazito moćne u ovladavanju tajnim silama one crvene predstavljaju same vračeve i vještice. Naime, u vudu tradiciji svaki vrač radi uz svjetlost crvene svijeće pošto ona priziva sama od sebe strane entitete. S druge strane, bijela svijeća se smatra najbezazlenijom od sviju i služi za tjeranje negativne energije, neprijateljskih aktivnosti i uspješno razbija čarolije manje snage.

Dakle, ovom svijećom možete se svi služiti bez ikakve bojazni da biste mogli slučajno privući nekog duha iz druge dimenzije ili neki drugi nepoželjni efekt. Dovoljno je samo da je palite čistog tijela i odjeće, na nekom čistom mjestu. Vaše misli tada moraju biti mirne i sabrane.

Kako biste vratili nazad lošu energiju ogovaranja usmjerenog k vama skinite sa sebe košulju ili majicu, izokrenite je naopako njome udarite po vratima. Potom zapalite  bijelu svijeću i recite: “Podigni me iznad mora neljubaznih riječi, Velika Majko. Donesi mi mir, slogu i dobru volju.”

U slučaju da se na vama, tokom stresnog perioda, nakupilo mnogo negativnosti izmjerite se crvenom pređom (od glave do pete) a onda tu mjeru bacite u vatru da izgori. Potom zapalite bijelu svijeću i recite: “Očisti me od svake negativnosti, Bože i Boginjo. Dopustite mi da idem naprijed u istini, poštenju i radosti.”

Ukoliko vam se neko zamjerio napišite njegovo ili njeno ime na listu papira i stavite ga u zamrzivač. Upalite bijelu svijeću i recite: “Imam veliku moć u sebi. Gospodine i Gospo, blagoslovi me i čuvaj u času moje potrebe.”

Nakon bilo koje svađe očistite kuću dimom kadulje. Onda zapalite bijelu svijeću i recite: “Ispuni moje srce, moju dušu, moj um i moj dom, Velika Majko, mirom, spokojem i ljubavlju.”

Napišite ime osobe koja se namjerila na vas na kartu asa pik. Stavite je u kovertu i adresirajte na najgore mjesto na planeti. Zapalite bijelu svijeću i recite: “Razbij prokletstvo negativnih riječi i djela koja me koriste kao metu i razbij ih poput razbijenog stakla na cesti. Obdari me, Bože i Boginjo, svojim božanskim zahvatom. Samouvjerena sam, jaka i puna moći.”

U istom cilju možete ime neprijatelja staviti u staklenku za kisele krastavce u koju ćete do vrha naliti sirće te zatim staklenku dobro zatvoriti. Ostavite je negdje gdje neće nikome smetati bar mjesec dana. Nakon toga zapalite bijelu svijeću i recite: “Neka prestane ova smetnja na meni, Bože i Boginjo. Ja sam jaka i moćna osoba.”

Da biste razbili manju čaroliju, urinirajte na ciglu i ostavite je vani, pored ulaznih vrata ili praga.  Po povratku u kuću pripalite bijelu svijeću i recite: “Slomi zlu energiju cvrčanjem i plamenom. Niko me ne može podrediti sebi ili zadržati u časnoj namjeri.”

Da biste vratili nazad psihički napad, pustite svoju omiljenu muziku. Zapalite bijelu svijeću i recite: “Idite, legije anđela, i zaštitite me. Blagoslovljen sam zdravim razumom.”

Napišite riječ “PRAVDA” u otisak stopala nekoga ko vam je naudio. Onda zapalite bijelu svijeću i kažite: “Pomozi mi, Veliki Oče, u času moje potrebe. Neka pravda savlada osobu koja mi je naudila.”

 

KAKO SE ZAPALI SVIJEĆA ZA ŽELJU?

Uvijek se koristi nova, nekorištena bijela svijeća koju prvo zapalite plamenom šibice a onda kažete: “Neka ovaj prinos, molim te, Bože, razriješi okove mojih grijeha i osvoji dar Tvog blagoslovljenog milosrđa. ”

Onda recite svoju želju u što kraćem obliku poput: “Podari mi dobro zdravlje ili sreću u ljubavi ili nešto drugo.” Zapaljena svijeća uvijek se ostavi da izgori do kraja.