26.02.2024.

ARAPSKI ZAPISI ZA USPJEŠAN POSAO

Kategorija: ZAPISI I HAMAJLIJE

Svako ko se bavi privatnim poslom ili prodajom poznaje onaj jezivi osjećaj kada odjednom sve krene “niz brdo” i umjesto zarade doživljava zastoj, gubitke ili potpuni pad prodaje. Razloga takvom stanju je nekoliko a među najčešćim je djelovanje negativne energije koja dolazi iz više pravaca poput uroka, zavisti, crne magije …

Najstariji ljudski grijeh je zavist, koja bi se mogla nazvati majkom svih zala, a posebno onih povezanih sa ružnim radnjama poput namjernih podmetanja, izazivanja problema, širenja negativne propagande ili ostvarivanjem želje za uništenjem. Takvi pojedinci se ne ustručavaju da bilo čime zagorčaju sreću svojim konkurentima zbog čega je potrebno biti oprezan.

Na sreću, u arapskoj talismanskoj magiji postoji mnoštvo zapisa (talismana) kojima se posao može učiniti berićetnim i naprednim, privući zarada i bogatstvo ali i ukloniti tuđe zlo te zaštititi firma. Ovo su neki od njih. Moram naglasiti da svaki zapis traži idealno astrološko vrijeme za ispisivanje, kao i neke druge pripreme, pa svakako nije dovoljno samo prepisati na papir ono što se vidi i koristiti.

 

Vefkovi za čišćenje nametnutog zla

Ova dva zapisa se pišu mastilom od šafrana koji se onda potope u litru vode i ostave da prenoće u njoj. Ujutro tom vodom se poprskaju ćoškovi radnje ili trgovine, ulazna vrata i prozori, kao i kasa, mjesto gdje se drži novac, što može biti i sef. Nakon toga ponovo se napišu na čistom bijelom papiru ova dva vefka (zapisa) i diskretno ostave kod mjesta gdje se drži zarada (pod kasu).

 

Zapis za dobru prodaju

Sljedeći zapis namijenjen je stimulaciji prodaje pa se ispisuje i postavlja iznad ulaznih vrata u radnji, trgovini ili firmi.