24.08.2022.

ARAPSKI ZAPISI ZA SVE LJUDSKE ŽELJE

Kategorija: ZAPISI I HAMAJLIJE

Po kazivanju egipatskih šejhova i derviša najčešći razlozi zbog kojih im se ljudi obraćaju za pomoć jesu ljubav tojest sex, novac i uništenje neprijatelja.

U talismanskoj magiji Bliskog istoka egzistira niz zapisa namijenjenih za privlačenje zarade i novca a jedan od njih je i ovaj koji se nosi u novčaniku.

Na području Pakistana, Bangladeša i Indije iznimno su popularni zapisi za seksualno sjedinjenje odnosno da se željena osoba omađija i navede na blud. Zapisi su slikoviti pošto eksplicitno prikazuju seksualni čin. Ono što ih još izdvaja od klasičnih zapisa jeste da u svom sadržaju nemaju arapska slova nego ona iz magijskog alfabeta.

U ovom drugom zapisu interesantno je za primijetiti motiv Horusovog oka koji se na neki misteriozni način uklopio u talismanski sadržaj.

Kako niko ne voli biti meta nečijih laži i ogovaranja među arapskim narodima jako su traženi zapisa za “vezanje jezika” a koji se nose uza se kako bi nosioc bio zaštićen od negativne propagande.

Ovo su dva takva zapisa.

Kada su u pitanju posebno zlokobni zapisa (za uništenje ili smrt neprijatelja) tada se u sadržaju talismana obavezno nalazi crtež nekog džinna, zlog demona-sluge, čiji se oblik piše krvlju crne vrane, mačke ili pileta. Neki od takvih ubojitih  zapisa su slijedeći.

Oznake: , ,