11.08.2023.

Arapska magija: ZAPISI ZA NOVAC

Kategorija: ZAPISI I HAMAJLIJE

Kada neko nema sreće sa novcem, a što se obično manifestira u tome da čovjek mnogo radi i zarađuje ali mu pare poput vode na dlanu nestaju, ne zadržavaju se u džepu ili novčaniku, poslovno je stalno u gubitku ili nikako ne uspijeva podmiriti dugove ili kredite, onda se s razlogom posumnja da tu nisu čista posla.

Deprimirajuće stanje kada se nekome “ne da” u novcu to jest ima stalni baksuzluk s njim može poticati iz nekoliko smjerova: zbog nečijeg uroka, čarke, kletve,… Nerijetko novac koji slučajno dobijemo u kusuru ili iz nečije ruke može biti prepun negativne energije i samim time poguban za naše blagostanje i uspjeh.

U talismanskoj magiji Bliskog istoka doslovno postoji na desetine različitih talismana čija je primarna svrha da na sebi svojstven, magijski, način stimuliraju i otvore sve one energetske kanale koje nekom pojedincu mogu donijeti napredak i finansijski uspjeh. Neki od njih su kraćeg sadržaja, obično u formi vefka odnosno kvadrata, dok su drugi tekstualno mnogo bogatiji i vizuelno zanimljiviji. No, to bitno ne utiče na efikasnost bilo kojeg zapisa.

U pojedinim islamskim zemljama, poput Pakistana, ustaljena je praksa da se magični vefkovi i citati upisuju na novčanicu.

Ovako ispisana i očarana novčanica se presavije u minijaturni oblik trougla i stalno nosi u novčaniku.

Prvi od zapisa se piše četvrtkom, u vrijeme izlaska Sunca, nakon čega se okadi tamjanom ugodnog mirisa (drži se u dimu bar pet minuta), a onda premota, oblijepi selotejpom i stavi u novčanik.

 

Drevno je pravilo da se talismani za prosperitet i novčanu sreću pišu isključivo u prvih dvadeset lunarnih dana, nakon toga se pravi stanka do pojave mladog Mjeseca.

Obično se pišu dva primjerka zapisa. Jedan se nakon ispisivanja i premotavanja drži u novčaniku a drugi se stavi u 2 litre vode koje se piju 21 dan.

Ovaj zapis ili talisman piše se petkom popodne, obično oko 17 sati. Može se pisati šafranom ili plavom tintom.

 

Za ovaj zapis se kaže da je posebno dobar za sve one koji imaju neku trgovinu ili čak ugostiteljski objekt. Piše se mastilom od šafrana i ružine vode. Nakon ispisivanja zapis se može nositi u džepu, objesiti iznad ulaznih vrata poslovnog prostora ili smjestiti na mjesto na kojem inače držite novac.

Preporučuje se da umjesto vas, radi bolje djelotvornosti, zapis napiše neka pobožna osoba.