27.11.2023.

SKIDANJE MAGIJE SA CRVENOM SVIJEĆOM

Kategorija: MAGAZIN

Osim što pružaju osvjetljenje okoliša, svijeće simboliziraju plamen suosjećanja koji gori u svim srcima. U nekim hermetičkim školama dvije svijeće zapaljene na oltaru ili svetištu označavaju manje svjetlo i veće svjetlo razumijevanja, mudrosti i kosmičkih vibracija.

U praksama drugih okultnih pravaca svijeće služe za izradu ili uništavanje čarolija, kao i za izazivanje ili povećavanje percepcije čudnih ili impresivnih događaja poput sagledavanja sudbine. Samim time svijeće su moćan alat za čarobni rad. Treba ih koristiti u bilo kojoj vrsti rituala, što praktičaru može uštedjeti mnogo energije, zapravo, preporučuju se upotrebljavati čak i za bacanje karata, meditaciju, bajanje itd. Korisno je uz svijeću staviti nekoliko zrnaca tamjana, kako bi se pročistio radni prostor, ili još bolja varijanta od toga je zapaliti svijeću i tamjan pored čaše vode, kako bi osnažilo vibracije u prostoru.

Moglo bi se konstatirati kako su bijele svijeće, te one žute od voska, klasične i standardne u upotrebi. Pri radu sa svim drugačijim svijećama, odnosno s onima u različitim bojama, bitno je da su čvrste i da nisu prebojane, jer ukoliko nisu takve rituali neće biti učinkoviti.

VRAĆANJE MAGIJE NAZAD POŠILJAOCU

Ponudite crvenu ili ljubičastu svijeću za Svetog Ivana od okretanja, Svetom Poništavatelju i svetom Ivanu od pada. Dok držite svijeću u ruci recite sljedeće:

Nudim svjetlost ove svijeće: svetom Ivanu od okretanja, svetom Poništavatelju i svetom Ivanu od pada, tako da u ovom času i ovom trenutku okrenu, ponište i vrate sve zlo, vradžbine, kletve, zavist, tračeve i spletke što su uradili protiv mene (ovdje kažete svoje ime) zli ljudi koji se zovu (kažete njihova imena), kao i oni skriveni i potajni neprijatelji.

Sada zapalite svijeću i kada dogori do pola, okrenite je naopako kada će se ona sama od sebe ugasiti. Onda izvucite fitilj s te donje strane koju ste okrenuli gore i zapalite svijeću sa te strane govoreći istu molitvu. Tada neka svijeća izgori do kraja.

 

VODIČ ZA TUMAČENJE ZNAKOVA

Kada palite i generalno koristite svijeće za neki magijski rad, bilo da se radi o nekoj čaroliji ili liječenju, neophodno je da znate i tumačiti ono što vam one poručuju, kako bi razumijeli da li je vaš obred učinkovit ili treba nešto dodati.

Ako se formira sa strane svijeće nakupina voska koja podsjeća na anđela tada možemo očekivati pozitivan rezultat onoga što radimo.

Oblikuju li se šiljati oblici poput trnja to je znak poteškoća. Naime, postoje energije suprotne našim interesima.

Životinjska lica ako se pojave na podlozi ispod svijeće znači da imamo malo snage, naš um je blokiran.

Odvoji li se od svijeće vosak u obliku polumjeseca tada je to jako bitan simbol koji treba znati protumačiti: ako su mjesečevi rogovi okrenuti na lijevu stranu, postoje sile koje nam pomažu, uskoro će stići pozitivan odgovor. No gledaju li rogovi udesno, nešto nas sprječava u našem zahtjevu.

Ukoliko je fitilj unatoč gorenju visok to označava dobre vibracije, postoje sile koje nam pomažu.

Fitilj je normalan: Spor proces.

Fitilj je prekratak: Nešto nije u redu, nedostaje energije.

Plamen je visok: Vrlo pozitivan znak.

Plamen je vrlo nizak: Značenje je negativno.

Plamen cvrči, pucketa: Nešto nije u redu.

Plamen se gasi: Moramo preispitati svoje ciljeve odnosno ono što želimo.

Plamen je plavkast: Um osobe s kojom radimo prima našu poruku.

Plamen je žut: Nedostaje energije, osoba na koju se radi ritual ne prima ili odbacuje našu energiju.

Plamen je svijetao i crven: Neposredni rezultati.

Plamen je bijel: Viša bića dolaze u pomoć.

Plamen sadrži dvije boje: Ujediniti gore navedena značenja.