27.11.2021.

“OTVARANJE ZVIJEZDE”

Kategorija: FALANJE

Kod Arapa i Iranaca zvijezda pod kojom je čovjek rođen odnosno horoskopski znak pronalazi se konvertiranjem imena neke osobe i imena njene majke po ebdžedu. Svi dobijeni brojevi se potom saberu u jedan i podijele sa 12. Broj koji bude manji od 12 označava zvijezdu (znak) pod kojom je ta osoba rođena te njenu životnu sudbinu.

Ovo je čitanje za znak Ovna (Mars) i odnosi se samo na muškarce, nakon toga slijedi tekst koji opisuje ženu znaka Ovna i tako dalje. 

Muškarci rođeni pod ovom zvijezdom su visokog rasta i imaju veliku glavu. Mogu biti bijelog ili tamnijeg tena i veoma se lahko naljute ali ih brzo prođe ljutnja. Pametni su. Veoma brzo shvaćaju stvari. Marljivi su na poslu i veoma su pravedni. Sve rade smišljeno. Strpljivi su i lijepog izgleda. Poslije svakog posla osjećaju umor. Ponekad su bogati a ponekad siromašni. Putovanja ka istoku su za njih korisna. Ponekad ih i zadese tužna dešavanja ali poslije sve to izađe na dobro. Neki ih ljudi vole a neki ne vole. Ne otkrivaju svakom svoje tajne jer sumnjaju da bi im mnoge osobe mogle biti neprijatelji. Ustručavaju se mnogih osoba koja imaju kršćanska imena.

Osobe rođene pod ovom zvijezdom mogu bolovati od paralize ili srčanih bolesti. Zbog toga neophodno je da ponekad koriste sredstva za pročišćavanje organizma.

Predmet su čestog ogovaranja. Imaju mnogo problema sa ženama. Najviše neprijatelja imaju među ženama. Najveći neprijatelji mu se nalaze među rodbinom i među bliskim prijateljima. Umiru prije svojih roditelja tako da nemaju koristi od nasljedstva. Voljeni su od svojih roditelja.

Na početku svog života su sretni. U srednjim godinama susreću se s velikim problemima ali nakon 40-te godine sve stvari dođu na svoje mjesto. U svome okruženju rade dobra djela. Međutim to im dobročinstvo ne koristi jer im se ne vraća od strane drugih ljudi.

 

LJUBAV I ODNOS SA ŽENAMA

Žene se samo s jednom ženom. Kod njih poligamija ne dolazi u obzir. No, unatoč tome, često se razvode. Poslije razvoda odmah se žene sa drugom ženom. Veoma su dobri muževi i vole svoje supruge. Ponekad stupaju u vanbračne veze. Veoma često se žene tri puta tokom svog života. Vole mjenjati supruge. Ako se ožene sa ženom koja je rođena pod istom zvijezdom kao i oni sami, posebno ako je žena rođena i u znaku Blizanaca, sretni su u braku. Najpogodnije vrijeme za zaruke im je mjesec oktobar.

 

ZDRAVLJE

Imaju veliki problema sa glavoboljom. Također, imaju problema i sa prehladom i nazebima. Veoma lahko podliježu džinnskim napadima. Pogodnija su im kopnena nego putovanja na moru. Često se odlučuju da idu na hadž. Gdje god da odu brzo se snađu, budu uspješni i brzo se obogate. Imaju mnogo prijatelja i poznanika. Međutim, ne mogu dugo ostati na jednom mjestu. Ako im je dosadno na nekom mjestu preporučuje im se odlazak na drugu destinaciju.

Kad ugledaju mladi Mjesec bilo bi dobro da pogledaju u neki predmet koji ima crvenu boju. Kada spavaju treba da se okrenu glavom ka zapadu i da legnu na desnu stranu jer im takav položaj donosi mir i spokoj. Bilo bi dobro da nose prsten sa crvenim kamenom. Isto tako od koristi im je da nose neki željezni predmet sa sobom. Broj 5 je njihov sretan broj. Veoma vole ruže.

Iako sa zakašnjenjem dove im se primaju. Subota im je najsretniji i najkorisniji dan. Najbolji mjesec u godini im je april. Svaku subotu bi trebali započeti sa osmijehom na licu.

 

STRAHOVI I OPASNOSTI

Plaše se sljedećih stvari: strah od raznih kleveta, smrtni strah od bolesti, strah od visine. U prvoj, šestoj, devetoj i tridesetoj godini suočavaju se sa smrtnim opasnostima. Ukoliko prebrode ove opasnosti doživjet će duboku starost, međutim, Allah opet zna najbolje. Najnepogodniji mjeseci za zdravlje su im decembar i juni. Naročito u ovim mjesecima trebaju pripaziti na svoje zdravlje. Ne smiju na sve gledati crno i biti preveliki pesimisti. Trebaju pokušavati biti sretni i izbjegavati poslove koji ih iscrpljuju što je više moguće. Prema starim kazivanjima trebaju da nose hamajlije zvijezde pod kojom su rođeni kako bi bili sigurni od svih zala.

Oznake: